Sport

Döntőben a DVTK!

2014-05-07 20:17

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE dvtk_dvsc_140507ml_15.jpg

Sikerült, amit Szivics Tomiszláv és a DVTK csapata eltervezett, a 4-2-es hátrányból induló Magyar Kupa-elődöntő második mérkőzését 2–0-ra hozták a piros-fehérek, így mind a két kupában a döntőbe jutottak.

Szerda délután a Magyar Kupa-döntőbe jutásért játszott a DVTK a DVSC ellen. Az első mérkőzésen 4–2-re a debreceniek nyertek, így a hazaiaknak legalább 2–0 arányban kellett megnyerni a mérkőzést ahhoz, hogy a Ligakupa után a Magyar Kupában is a döntőbe kerülhessenek.Ez már a 21-ik percben elérhető közelségbe került, ugyanis ekkor már 2-0-át mutatott az eredményjelző. Már a második percben talpra ugrott a közönség, amikor Kostic lágy szabadrúgását fejelte a hosszúba Debreceni. 19 perccel később Bacsa Kádár indítása után a kapus felett átemelve szerezte meg a második diósgyőri találatot.

dvtk_dvsc_140507ml_14.jpg

A következő jelentős esemény a 32. percben következett, amikor Bacsa ismét rásprintelt egy indításra és azt el is pöckölte Verpecz mellett, aki azonban megrúgta a mellette elszaladni akaró támadót, ezért a játékvezető felmutatta a piros lapot, így a vendégek tíz főre fogyatkoztak.
A mérkőzés hátralévő részében mindkét csapatnak voltak helyzetei, de gól már nem esett, így a DVTK játssza az Újpesttel a Magyar Kupa döntőjét május 25-én!

dvtk_dvsc_140507ml_38.jpg

DVTK–DVSC: 2-0
Helyszín: Miskolc, Diósgyőri stadion
Kezdési időpont: 2014. május 7. szerda 18:00
Játékvezető: Iványi Zoltán (Lémon Oszkár, Buzás Balázs; Bognár Tamás, Becséri Dániel).

A DVTK kezdőcsapata: Radoš - Vadász, Alves, Debreceni, Husić - Kostić, Kádár, Elek - Batioja, Futács, Bacsa. Vezetőedző: Szivics Tomiszláv.
Kispadon: Rajić, Eperjesi, Gohér, Egerszegi, Nikházi, Barczi, Grumić
A DVSC kezdőcsapata: Verpecz - Bernáth, Máté, Brković, Vadnai - Spitzmüller, Ludánszki, Mihelič, Bódi - Tisza, Volaš. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Kispadon: Novaković, Zsidai, Bouadla, Mészáros, Korhut, Kulcsár, Seydi.

A DVTK csapatából Gosztonyi András és Mohamadou Abdouraman két sárga lapot követő automatikus eltiltás, Lazar Marjanović sérülés miatt hiányzott.

Csere: Volaš helyett Novaković a 35., Bernáth helyett Mészáros a 46., Mihelič helyett Seydi a 69., Kostić helyett Egerszegi a 83., Batioja helyett Grumić a 85., Bacsa helyett Barczi a 89. percben.
Sárga lap: Ludánszki a 27., Máté a 80. percben.
Piros lap: Verpecz a 33. percben.
Gólszerző: Debreceni (1-0) a 2., Bacsa (2-0) a 21. percben.

Összesítésben 4-4, idegenben szerzett több góllal döntőbe jutott a DVTK.

A Magyar Kupa döntőjét 2014. május 25-én vasárnap rendezik a Puskás Ferenc Stadionban, a DVTK ellenfele az Újpest lesz. Kezdés: 20:30.

Szivics Tomiszláv
: - Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy csak álmodni lehet, a két gyors gól lendületet adott nekünk. A DVSC nem véletlenül sokszoros bajnok és most is az aranyéremre hajt, akármilyen összeállításban lépnek pályára, nehéz ellenük játszani. Részünkről akkor játszottunk a legjobban, amikor az a legfontosabb volt. Két döntőt harcoltunk ki, boldog vagyok, büszke vagyok. Az első gól után biztos voltam abban, hogy bravúrt fogunk végrehajtani, már az öltözőben láttam a fiúkon. A szurkolók ezek után talán megbocsátják nekünk azt a pár nagy pofont, amibe beleszaladtunk. Remélem, Miskolcra tudjuk hozni a kupát, mert ezek a szurkolók nagyon megérdemlik.

Kondás Elemér: - Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, már a második percben gólt kaptunk, mert nem vettünk fel egy embert, aki tisztán fejelhetett kapura. Majd összehoztuk a második gólt is és a kapusunkat is kiállították. Az első félidővel nem voltam elégedett, a másodikkal igen. Játékosaim jól játszottak, nagy nyomást gyakoroltunk az ellenfélre, gólokat szerezhettünk volna, de ez nem sikerült ma.

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!