Életmód

Megtisztítják a kéktúra útvonalát

2014-05-03 17:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Önálló eseménnyel csatlakozott a 'TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért' akcióhoz a Magyar Természetjáró Szövetség. Az országos szemétgyűjtési akció keretében május 9-11. között megtisztítják a szeméttől az Országos Kékkör túraútvonalát - írja közleményében az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség.

Az Országos Kékkörbe az Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra útvonala tartozik bele. A TeSzedd a Kéken! mozgalom keretében 10 kilométeres szakaszok megtisztításába a kör három nagy szakaszán kapcsolódhatnak be 10 önkéntesből álló csoportban. Elsősorban a kézzel, zsákban biztonságosan összegyűjthető és elszállítható háztartási jellegű szemetet szedik össze.

Az akcióhoz szükséges eszközöket, zsákokat, kesztyűket, maszkokat a szervezők biztosítják. Az összegyűjtött szemét elszállításáról és ártalmatlanításáról a 'TeSzedd!'-et szervező Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség gondoskodik.

A 'TeSzedd a Kéken!' akcióra hétfőig lehet regisztrálni. A mozgalomról bővebb információ található a oldalon, továbbá a Magyar Természetjáró Szövetség illetékesei is segítenek az info©teszeddakeken.hu e-mail címen, valamint a +36 20 824 8831-es telefonszámon.


minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-05 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!