Életmód

Citromsárga riasztás szinte az egész országra

2014-05-03 16:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Nem sokkal fél négy előtt a figyelmeztető előrejelzés mellett citromsárga riasztást adtak szinte az egész ország területére.

A Nyugat-Dunántúlon a ma délutáni óráktól a vasárnap esti órákig az északira forduló szelet többfelé viharos (60-75 km/h) széllökések kísérhetik. A vasárnap hajnali óráktól a délutáni órákig egy-egy 75-90 km/h körüli széllökések is előfordulhatnak ezen a területen. Az északkeleti országrészben vasárnap hajnaltól estig 60-75 km/h széllökések kísérhetik az északkeleti szelet.

Az északnyugati, nyugati országrész kivételével a déli óráktól előbb főként a Dunántúl keleti felében, majd a délutáni, esti órákban kiemelten a középső és keleti országrészben várhatóak többfelé zivatarok. A zivatarokat helyenként felhőszakadás (25-40 mm), jégeső (átmérő < 2 cm) és viharos (60-75 km/h) széllökés kísérheti. Egy-egy helyen (nagyobb valószínűséggel északkeleten) 2 cm-t kevéssel meghaladó jégméret és 80 km/h feletti szélroham is előfordulhat.

Szombaton az esti óráktól a zivatarokat egyre inkább intenzív záporok, kiterjedt intenzív eső váltja fel. Kiemelten az ország déli megyéiben előreláthatólag a vasárnap reggeli, délelőtti órákig területi átlagban 15-30 mm eső hullhat. A 24 órás csapadék összeg Baranya megyében, illetve a szomszédos térségekben 30-50 mm körül is alakulhat.


OMSZAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-05 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!