Sport

Kisiskolák megyei selejtezője

2014-04-28 09:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A különböző diák sport bizottságok rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy valamennyi iskolatípus képviselői részt vegyenek a különböző megmérettetéseken. Így van ez a kispályás labdarúgásban is, amelyben néhány nap múlva Mezőnyárád felé fordul a figyelem.

Ott rendezik ugyanis meg a kispályás labdarúgó diákolimpia kisiskoláinak megyei selejtezőjét – tudtuk meg Gallik Gábortól, a verseny felelősétől.
– A vetélkedésen eldől a megyei döntőbe jutás kérdése, terítékre kerül a kisiskolák egymás közötti megmérettetése, ugyanakkor az sem elhanyagolható szempont, hogy lehetőség adódik a sportág népszerűsítésére – mondta érdeklődésünkre Gallik Gábor. – A tornára május 7-én, szerdán, délután 14 órától kerül sor, a mérkőzéseknek Mezőnyárádon, a Szederkényi Anna Tagiskola pályái adnak otthont. A rendezvényt egyébként a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület, valamint a területileg illetékes Diák Sport Bizottságok, valamint iskolák közösen szervezik és bonyolítják le.

Megtudtuk, hogy a résztvevőket a területi elv figyelembe vételével csoportokba sorsolták be. Mezőnyárádon a 2-es számú csoport csapatai vetélkednek majd egymással. Résztvevők: 1. Mezőnagymihály Arany János Iskola, 2. Ároktő Dr. Mészáros István Iskola, 3. Bogács Bükk alja Általános Iskola, 4. Igrici Tompa Mihály Általános Iskola. A megyei döntőbe a csoportgyőztesek kerülnek, ezt a finálét május 15-én, Sátoraljaújhelyen bonyolítják le.

A tornán a II, III és IV korcsoportba tartozó tanulók vehetnek részt, egy csapatot tíz fő alkot. A játékidő 2x12 perc, közte 3 perc szünettel. A pályán azonos időben 4+1 játékos tartózkodhat, cserélni folyamatosan lehet. Az igazolásokat a diákolimpia versenyszabályzata szerint a megjelölt körzetvezetőknél kell bemutatni. Ehhez szükséges az Internetes nevezési lap orvosi igazolással és igazgató aláírásával, valamint diákigazolvány. A megyei selejtező költségeit és a csoportvezetői díjakat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei DST fedezi. A selejtezőkön csak a szabályosan benevezett és leigazolt csapatok, tanulók vehetnek részt.

D. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-07-04 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!