Városinfó

Befutott a harmadik Skoda - videóval!

2014-04-07 21:42

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE harmadik_skoda_mvk_1.jpg

Hétfő negyed 10 táján megérkezett Miskolcra a harmadik új villamos is. A szerelvényt kamion szállította ide, s kora délután Bánrévénél lépett be Magyarországra – szinte végig zavartalan útja volt, bár Miskolcra érve, valamivel kilenc előtt egy apró közlekedési fennakadás is történt. Senki nem sérült meg, a villamos is épségben érkezett meg az MVK telephelyére.

A harmadik új Skoda villamos egy kamionon utazva érkezett meg hétfőn este Miskolcra. A szerelvény Bánrévén keresztül lépett be az országba, s nyílegyenesen haladt városunk felé. A József Attila és Baross  út kereszteződésében egy apró közlekedési fennakadás is történt,  de ez nem zavarta meg végül az utat, így a villamos rendben megérkezett az MVK telephelyére. A közlekedési vállalatt telepén negyed 10-kor kezdték el lemelni a járművet.

harmadik_skoda_banreve_1.jpg

A harmadik új, miskolci Skoda villamos forgalomba állására sem kell túl sokat várni, hiszen csak 500 kilométert kell utasok nélkül teljesítenie a város megújult villamos pályáján, s ha minden rendben lesz, akkor az utasok is birtokba vehetik.

harmadik_skoda_banreve_2.jpg

2013 júliusa és augusztusa mérföldkő volt Miskolc és a Zöld Nyíl villamosprojekt életében, ekkor érkezett meg az új Skoda villamos két prototípusa a városba, majd – az utasok nélküli próbaüzem után – január 20-án, valamint február 3-án álltak forgalomba.A két szerelvény, ami azóta a helyi közösségi közlekedés megújulásának szimbólumaként szállítja az utasokat, és biztosítja a villamosvezetők oktatását, hamarosan új társat kap.

A harmadik hétfő este. Miskolc új villamosának először próbaüzemként, utasok nélkül kell teljesítenie 500 kilométert a város megújult villamos pályáján, ezt követően azonban – várhatóan április végétől – már utasokat fog szállítani.

harmadik_skoda_mvk.jpg

A projekt részeként még 28 új, a világ élvonalához tartozó villamos érkezik Miskolcra 2015 februárjáig.

minap.hu
Fotó és videó: MVK Zrt.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-03 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!