Városinfó

Virágba borult a Széchenyi utca

2014-04-01 12:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE viragos_miskolc_140326ml.jpg

A miskolci sétáló utca egy ideje már hirdeti a tavaszt. Számos új, tavaly ősszel elültetett fa is rügyet bontott, majd a napsütés segedelmével virágzásnak is indult. Azért is esett – többek között – ezekre a fajtákra a választás, mert többségükre jellemző, hogy jól tűrik a városi klímát, nem kényesek a talaj minőségére, s a szárasságot is viselik – emellett kivételesen szép látképet kölcsönöznek a városnak.

viragos_setaloutca_140326ml_11.jpg

A miskolci sétálóutcát közel 100 fa díszíti. Október végéig, az Ady híd és a Kazinczy utca közötti szakaszon 43 fát ültettek el, a Városház térig pedig összesen 36 fa „talált otthonra” – a régiekkel együtt így közel száz fa szépíti a főutcát.

Oszlopos juhar, vörös korai juhar, juharlevelű platán, aranykőris, vérszilva, díszszilva, ovális díszkörte, gömbjuhar, piros virágú díszgalagonya, oszlopos díszgalagonya, díszcseresznye – többek között ezek a fák, cserjék díszítik a sétáló utcát novembertől. Közel két hete pedig sok már virágzásnak is indult.

viragos_miskolc_140326ml_17.jpg

Hudák Katalin, a polgármesteri hivatal környezetvédelmi referense elmondta, a növények márciusban, s áprilisban bontanak elsőként virágot. Idén két-három héttel korábban kezdődött a folyamat.

 – A sétáló utcán a vérszilva, az ovális díszkörte, valamint a korai juharok már virítanak, a kőris, a galagonya viszont még várat magára. A Centrumnál a halványrózsaszín szilva már lombozott, a Szent István téren pedig a díszcseresznye virágzásának örülhetnek a miskolciak – mondta Hudák Katalin, hozzátéve, hogy a cserjék közül már virít a japánbirs, az aranyvessző is.

viragos_miskolc_140326ml_2.jpg

Az oszlopos díszgalagonya, valamint a városban lévő somfélék most még nem virágoznak, ahogyan az orgona sem. Mint megtudtuk, a májusban virágzó orgona idén már áprilisban virágot bont majd, a nyári orgona okozta festői látkép pedig júniusra várható.Kiss J.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!