Közélet

Díjat kapott a tehetséggondozásért

2014-03-19 14:52

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE moldij_fazekaserzsebet2_1403.jpg

Ismét elismertek egy miskolci tanárt a MOL Tehetséggondozásért Díjjal. Az egész országból nyolcan kapták meg az elismerést, köztük Fazekas Erzsébet, az Egressy Béni–Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola szolfézs, ének-zene tanára.

Az Új Európa Alapítvány az elmúlt hét év során már több mint ötven kiváló pedagógus munkáját ismerte el – az elmúlt évben például Endrész Gyöngyiét, a miskolci Földes Ferenc Gimnázium kémiatanáráét is. Az idén több mint 700 jelölt közül választotta ki a kuratórium azt a négy tanárt és négy edzőt, akik önzetlen munkájukért átvehették a díjat, ami erkölcsi és anyagi elismerés is.

A kuratórium értékelése szerint ezek a tanárok és edzők munkájukkal, áldozatkészségükkel és szakmai támogatásukkal számos tehetséges fiatal kibontakozását segítették. A 2013. évi Mol Tehetséggondozásért Díjat Fazekas Erzsébet szolfézs, ének-zene tanár (Miskolc), Kirsch Éva fizikatanár (Debrecen), Szász Józsefné Réger Judit hegedűtanár (Budapest) és Tölgyesné Kovács Katalin biológia-kémia szakos tanár (Zalaegerszeg) kapta.

A sportszakemberek között Gyöngy Attila birkózóedző (Eger), Keszthelyi Miklós jégkorongedző (Budapest), Nagy Gábor kosárlabdaedző (Paks) és Suba László atlétikaedző (Debrecen) kapta meg az elismerést.

A kuratórium méltatása szerint Fazekas Erzsébet tanítványaiban felismeri a zene iránti fogékonyságot, azonosul képességeikkel, megtalálja fejleszthetőségük útját. Fontos számára a hagyományőrzés, hogy tanítványai ismerjék és szeressék a magyar népdalkincset. Hitvallása, hogy népdalaink élményszerű átadása a gyermek számára egy életre szól. A diákok a tanárnő útmutatásával komoly eredményeket értek el mind a népzene, mind a könnyűzene területén. Egyik kiemelkedő tanítványa Veréb Tamás – akivel több országos és nemzetközi versenygyőzelmet ért el –, ma az Operettszínház vendégművésze.

moldij_fazekaserzsebe_1403.jpg

Az Egressy Béni–Erkel Ferenc zeneiskola tanárnője a tehetséggondozás mellett hatodik éve szervezi a Fehér Galamb országos népzenei verseny régiós fordulóját, és több éven keresztül zsűrizett a Tiszán innen, Dunán túl országos népdaléneklési versenyen. A Mindszenti Kórus tagjaként aktívan részt vesz a város zenei életében. Vallja, hogy a siker sokféle lehet, ezért a tanítványok minden eredményének örülni kell.

A Fazekas Erzsébetet bemutató kisfilm itt tekinthető meg:

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-28 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!