Városinfó

Kocsonyafarsang: nem adják alább a harmadik napon sem!

2014-02-22 15:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonyafarsang_kordaek_140222_ja_4.jpg

A miskolci belvárosban szombaton is nagy élet volt – ki a finom falatokért, ki a kulturális és gasztronómiai programok miatt indult el otthonról a Becherovka Miskolci Kocsonyafarsangra. Rengeteg ember járta, járja végig a standokat, helyszíneket, majd a békés nézelődést, vásárlást, kóstolgatást kora estétől felváltotta az újabb koncertfergeteg. A fellépésekre készülve a sztárok - képünkön például Korda György és Balázs Klári - meg is kóstolták az igazi, miskolci kocsonyát.

kocsonyafarsang_disznotoros_140222_ja_1.jpg

Míg csütörtök és péntek este fergeteges koncertek, dübörgő basszusok és óriási tömeg jellemezte az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválját és vásárát, addig szombat délelőtt és kora délután kulturális és gasztronómiai programok várták, várják az érdeklődőket. A borús, esős időjárás ellenére már a délelőtti órákban is nagy volt a standok forgalma – nem is csoda, nehezen lehetett volna ellenállni az ínycsiklandó illatoknak, a különleges kocsonyáknak, a kézműves termékeknek.

kocsonyafarsang_140222_fkcs.jpg

A pénteki koncertek fáradalmain hamar átlendülhetett az, aki részt vett a Miskolci Kulturális Központ „Mozogj, táncolj velünk!” programján, a Művészetek Háza előtt. A központ kis mazsorettjeinek, ovis társastánccsoportjának és zumbaklubjának programja igazi felüdülést jelenthetett a még fáradt tegnapi bulizóknak. A kisebbek déltől farsangi kalandjátékban vehettek részt Bobóval a Szinva teraszon, de egész délután játszóház és családi vetélkedő is várja ott az érdeklődőket.

all_a_tok_140222_fkcs_1.jpg

Az Erzsébet téren előbb Buri Jenő és Szirmai Zoltán játszott szalonzenét, majd operett és musical előadásokat hallgathattak meg a miskolciak a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek előadásában.A programok sokszínűségét kitűnően példázza, hogy a komolyzenét táncos retroműsor váltja az Erzsébet téren, ahol a Musical Műhely Miskolc lépett fel. A mai koncertek sora aztán a miskolci Thunder Jack-kel indul fél négykor – ilyen kezdés után pedig megint csak egy fergeteges bulisorozat jöhet a szombati estén is!

kocsonyafarsang_140222_fkcs_3.jpg

Addig azonban olyan kulturális programok voltak még a szervezők tarsolyában szombat délutánra, mint a „Borsószem királykisasszony” című előadás, a Miskolci Csodamalom Bábszínháztól, vagy éppen a Fortuna Tánc és Divatstúdió zenés retro divatbemutatója a Városház téren.

all_a_tok_140222_fkcs.jpg

Itt lépett fel a Szinvavölgyi Néptáncműhely is egy gálaműsorral, 16 órától pedig a Kalamajka Bábszínház előadásában Kacorkirály történetét tekinthették meg az érdeklődők a Művészetek Háza előtti téren. A Szinva teraszon Slam Poetry versenyt rendeztek farsang témában, Müller Péter Sziámi részvételével.

kocsonyafarsang_140222_fkcs_8.jpg

Természetesen szombaton este is igazi sztárfellépőket köszönthet Miskolc közönsége.

kocsonyafarsang_kordaek_140222_ja_1.jpg

Hogy csak néhány nevet említsünk, itt lesz Korda György és Balázs Klári, az Animal Cannibals, a Kiscsillag és a P. Mobil. Vélhetően vasárnap reggel is sokan fognak későn ébredni…

K. I.
Fotó: F. Kaderják Cs.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!