Városinfó

Egy farsang, amelyet nem hagyhatsz ki!

2014-02-18 17:37

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kocsonya_pavilonok_140216ml_5.jpg

Miskolc idén sem marad kocsonya és persze ezzel együtt szórakozás nélkül! Folyik a készülődés, hamarosan kezdetét veszi tél legkiemelkedőbb ingyenes eseménysorozata, a Becherovka Miskolc Kocsonya Farsang! Az ország egyik legnagyobb gasztronómiai fesztiválja és vására február 20-23. között kerül megrendezésre Miskolc belvárosában. Zene, buli, szórakozás, koncertek, finom ételek és italok - és persze kocsonya, minden mennyiségben! Egy farsang amelyet nem hagyhatsz ki!

boller_onod_10215_fkcs_21.jpg

A négy napon át tartó mulatságon kicsik és nagyok, fiatalok és idősebbek, vegetáriánusok és húsevők, a népzenét kedvelők és rockerek is találnak maguknak kedvükre való programot, miközben finomabbnál finomabb italokat és ételeket, és természetesen sok-sok kocsonyát fogyaszthatnak! A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsangon tucatnyi koncert, számos gyermek- és családi program zajlik majd  négy színpadon, így igazi karnevál lesz három napon keresztül. Az esemény fővédnöke Fazekas Sándor földművelésügyi- és vidékfejlesztési miniszter, városi védnöke pedig Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

charlie.jpg

A fellépők között már az első napon, csütörtökön olyan sztárokat hallhatnak két színpadon a farsangolók, mint például Charlie, Balázs Fecó, Homonyik Sándor, a PASO vagy a Kowalsky meg a Vega. Másnap pénteken is már délután indul az élet a színpadokon, és a The Sign, az Esthajnal és Kiss Kata zenekar után a Desperado, Csepregi Éva, Balázs Pali és a Bon-Bon,  a Robert Rocks, Majka és Curtis, valamint a Belga szórakoztatja majd a közönséget. Szombaton igazi őrület lesz, hiszen olyan előadók lépnek a színpadokra, mint a Reflex, a
P. Mobil,  a Miskolci Művek, a Thunder Jack, Korda György és Balázs Klári, az Animal Cannibals, a Metrum All Stars, a Maszkura és a Tücsökraj, a Rehab Nation,  a Kiscsillag és a Kerozin. Aki még vasárnap is kitartóan szeretne bulizni, azt remekül megteheti a Paddy and the Rats zenéjére, valamint Vastag Csaba, a Bíborszél, a KGST, az Enemies vagy a Sky Fanatic koncertjén. Aki a késő esti óráktól akár hajnalig is még bulizni szeretne, az megteheti a Helynekem Rockkocsmában, ahol minden éjszaka más és más neves DJ biztosítja a fergeteges partihangulatot.

biborszel.jpg

A programot folyamatosan utcai felvonulások teszik színessé, pompomlányokkal, sportolókkal. A helyi gimnáziumok tanulói musicalrészletekkel szórakoztatják majd a farsangolókat, de számos olyan helyi tanuló vagy nyugdíjascsoport is bemutatkozik, akik különböző művészeti ágakban jeleskednek. A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang egyik legnagyobb szenzációja minden kétséget kizáróan az lesz, hogy a Szinva teraszon megfőzik az ország legnagyobb, 700 adagos kocsonyáját, a hagyományoknak megfelelően tíz órán át.

kocsonya_pavilonok_140216ml.jpg

A gyerekeknek, sportolni vágyóknak is lesznek programok, hiszen a farsang ideje alatt a Generali Arénában kerül megrendezésre a Focifarsang Kupa, amely egy Nemzetközi Pénzdíjas Labdarúgókupa, és amelyre 24 csapat jelentkezhet február 14-ig. A kicsik – és persze a nagyok is – részt vehetnek egy igazi lézerfény harcban, de a diósgyőri vár élménystandján is forgathatnak középkori fegyvereket. Szombaton az Európa téren pedig kisállatsimogatás és hüllőtárlat várja a gyerekeket és szüleiket.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!