Városinfó

Segítség az otthon melegéhez

2013-12-17 23:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tuzifa_osztas_131217ml_11.jpg

Mintegy 1000 mázsa tűzifát oszt szét a rászoruló családok között Kriza Ákos polgármester kezdeményezésére Miskolc önkormányzata még a karácsonyi ünnepek előtt. 200 család részesül az adományból, háztartásonként 5 mázsa tüzelőt kapnak. Az akció kedden a Segítő Kezek Szolgáltatási Központnál kezdődött, csütörtökön még két helyszínen folytatják a tűzifaosztást.

– Mindenféleképpen nagy segítség számunkra a most kapott tűzifa – mondta el érdeklődésünkre Reszegi Rita, aki elárulta azt is, korábban soha nem kértek s nem kaptak ilyen támogatást, de örül annak, hogy most megkapták ezt a segítséget.

A karácsonyi ünnepek előtt mintegy 200 család között körülbelül 1000 mázsa tűzifát oszt szét Miskolc önkormányzata, Kriza Ákos polgármester kezdeményezésére. Az akciósorozatot kedden a Szondy György utcai Segítő Kezek Szolgáltatási Központnál kezdték, ahol rendkívül gyorsan fogyott a tűzifa. Sorra érkeztek az autók, ki utánfutóra, ki kisebb taligára pakolta fel a nagy hideg miatt is rendkívül értékes tűzifát.

tuzifa_osztas_131217ml.jpg

– Elsősorban a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény látókörében lévő, azzal folyamatos kapcsolatban álló családok, a nagycsaládosok, valamint az idősellátásban rászoruló, főképp egyedül álló idős emberek részesülnek az akció során tűzifában – emelte ki Földessy Judit, a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény (MESZEGYI) vezetője.

tuzifa_osztas_131217ml_3.jpg

Mint ismertette, a családgondozó kollégái minden családot értesítettek az akcióról, a tűzifát ezzel az értesítővel és személyi igazolvánnyal lehet átvenni. Kétszáz család részesül az adományból, háztartásonként mintegy 5 mázsa tüzelőt kapnak a rászorulók. A faosztásnál az intézmény munkatársai számára nagy segítséget jelentettek a Miskolci Önkormányzati Rendészet és a polgárőrség munkatársai.

tuzifa_osztas_131217ml_1.jpg

A tűzifaosztás december 19-én, csütörtökön két helyszínen is folytatódik, 13:00 órától egészen délután 17:00 óráig mind az Arany Alkony Szolgáltatási Központnál (Miskolc, Kabar u. 4.), mind a Hejőcsabai Szolgáltatási Központnál (Miskolc, Sütő J. u. 6.) várják a rászoruló családokat.

K. I.
Fotó: M. L.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!