Életmód

Zöld karácsony, környezetbarát termékek

2013-12-07 15:11

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zold_karacsony_131207ml_20.jpg

Karácsonyi biopiac, környezetbarát termékek széles választéka várta várta a tudatos vásárlókat szombaton Miskolcon, a Tudomány és Technika Háza előtt, a Zöld karácsony elnevezésű rendezvényen.

zold_karacsony_131207ml_05.jpg

Az eseményt az Észak-Magyarország Flórája és Faunája Alapítvány szervezte, amely minden pénteken belvárosi biovásárt szervez a helyszínen. A karácsonyi biopiac sokakat vonzott, mindenki megtalálhatta az ideális karácsonyi ajándékot, beszerezhette a szükséges bio élelmiszereket. - Rohanó világunkban úgy tűnik, hogy az étkezés is egy kissé egészségtelenné vált. Vissza kell hoznunk a helyi termékeket a közétkeztetésbe, az otthonokba. Éppen ezért nagyon fontos, hogy támogassuk a helyi termelőket, a helyi, jó minőségű termékeket, mert ezáltal munkahelyeket tudunk teremteni, erősítjük a helyi gazdaságok erejét a város életében - emelte ki Kriza Ákos polgármester, aki ugyancsak kilátogatott a helyszínre.

zold_karacsony_131207ml_19.jpg
 
A természetes alapanyagú ékszereken és játékokon túl a vásárlók igazi különlegességeket is találhattak. - Termékeinkre jellemző, hogy nagyon kis szériában dolgozunk, tehát mondjuk egy táskából csak egyetlen ugyanolyan készül. Törekszünk arra, hogy a termékek környezetbarátak, mosógépben moshatóak legyenek, és mindegyik valamilyen extra praktikummal legyen ellátva. Olyan babatakarót, babahordozókat készítünk például, amit bele lehet hajtogatni egy párnába - mondta el Bencze Boglárka foltvarró.Az Észak-Magyarország Flórája és Faunája Alapítvány immár tizedik éve dolgozik a fenntartható fejlődés és környezetvédelem jegyében. Lenkey Péter projektmenedzser kiemelte, a környezetunket azzal is védhetjük, hogy tudatos döntéseket hozunk a vásárlásaink során. Környezetbarát termékeket, bio élelmiszereket  választunk a szennyezők, vegyszeresek helyett.  gazdaságfejlesztésben is ezt a vonalat szeretnék erősíteni.

zold_karacsony_131207ml_07.jpg

Az ehhez hasonló biovásárok ugyanis nem csak a környezetre vannak jó hatással, hanem a helyi termelést is erősítik, egészségesebb életre ösztönöznek.
A rendezvény a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat támogatásával valósult meg. A hagyományos Belvárosi Biopiac egyébként minden héten pénteken várja a tudatos vásárlókat a Tudomány és Technika Háza előtt.

Forrás: Miskolc TV
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!