Sport

Gólkülönbséget javíthatnak a miskolci pólósok

2013-11-22 13:15

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Ne óvatoskodjunk: könnyed kis ujjgyakorlat előtt áll a PannErgy-MVLC OB I/B-s férfi vízilabda együttese. A bajnokságban toronymagasan és utcahosszal vezető miskolci alakulat szombaton délben a sereghajtó együttesnél vendégeskedik.


A tíz csapatot felvonultató mezőnyt a miskolciak vezetik, akik az eddig lejátszott valamennyi mérkőzésüket (nyolcat) magabiztosan nyerték meg. Huszonnégy pontjuk van, lőttek 127 gólt, és mindössze 60 esetben rezdült a saját hálójuk, így a gólkülönbségük is egészen kiemelkedő, +67-es adatot jelez.

Az ASI DSE gárdája nyolc találkozó közül mindössze egyet nyert meg, hetet azonban vesztesen zárt. A gólkülönbség 75-111, tehát ez az adat -36-os számot takar. A sereghajtó nem sok jóra számíthat, még úgy sem, hogy otthoni környezetben játszhat.

– Filozófiánkban nem súlyozzuk az ellenfeleket – kezdte Bachner András, az MVLC szakmai igazgatója. – Nincs olyan, hogy ez most gyengébb, a másik pedig erősebb. Mindenki ellen egyformán készülünk, és igyekszünk a találkozóból a legtöbbet kihozni. Tudjuk és látjuk, hol tart szombati ellenfelünk, de mi csak magunkra koncentrálunk. Keményen védekezünk, igyekszünk tetszetős támadásokat vezetni, ha lehet, akkor megúszunk, és akcióinkat gólokkal akarjuk befejezni. Eddig ez a felfogás nyolc győzelmet eredményezett, jó lenne, ha a kilencedik siker is összejönne. Egy ilyen összecsapás egyébként arra is tökéletes alkalmat kínál, hogy bevessük a csatába azokat, akik az eddigi mérkőzéseken kevesebb szereplési lehetőséghez jutottak – tette hozzá.

A versenykiírás értelmében a szombati, kilencedik forduló után hosszabb szünet következik a bajnokságban és majd csak március közepén jön a folytatás. a szakmai igazgató elmondta,

kétségtelen, hogy nem szerencsés ebben a formában lebonyolítani a bajnoki küzdelmeket. – Talán ha korábban kezdődtek volna a mérkőzések, és akkor a szabadban is lehetett volna játszani. Megtörik egy csapat lendülete, és képtelenség a játékosokat tűzben tartani, hiszen ők is tisztában vannak azzal, mikor vár rájuk a következő feladat. Februárban egyébként nagy valószínűséggel külföldi edzőtáborozáson veszünk részt, terveink szerint Málta, vagy Hollandia lesz az úti célunk – zárta.

A miskolciak teljes kerettel utaznak szombaton a fővárosba, ahol az Angyalföldi SI DSE elleni összecsapásuk délelőtt fél tizenkettőkor kezdődik.

D. L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-31 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!