Városinfó

Adómentesek lehetnek a belterületi pincék

2013-11-17 10:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozgyules_131111ml_3.jpg

Új építményadó-rendeletet fogadhat el november 21-ei ülésén a miskolci közgyűlés. Az előterjesztés két fontos célt fogalmaz meg: egyrészt tisztázni kell bizonyos, az „adótárgyakhoz”, tehát az ingatlanokhoz kapcsolódó fogalmakat. Másrészt egyes építmények, konkrétan a belterületi pincék esetében az adó mértéke nulla forintra csökkenne.

A 2001-ben született építményadó-rendelet az előterjesztés szerint nem, vagy nehezen értelmezhetően rendelkezett egyes épületek fogalmáról – ezt is hivatott tisztázni az új előterjesztés. Az „adótárgyak szabatos megfogalmazásával” szándékaik szerint az adózást is elősegítik. Hiszen a pontos értelmezés révén kevesebb lehet az esetleges félreértés, és hatékonyabb az ellenőrzés.

Másként fogalmazva: azok az adózók, akik eddig nem tettek eleget bejelentkezési és adófizetési kötelezettségüknek, most adózókká válhatnak önkéntesen vagy az ellenőrzések által. Ez a várható plusz adóbefizetés lehetővé teszi, hogy úgy nyújtsanak adómentességet magánszemélyeknek, hogy a város adóbevétele ne csökkenjen.

Az előterjesztés ugyanis javaslatot tesz arra is: legyenek adómentesek a belterületen elhelyezkedő pincék. Ennek hosszú távon pozitív hatása lehet az idegenforgalomra, hiszen az adó eltörlésével megtakarított összeget állagmegóvásra fordíthatják a gazdák, ami a történelmi Avas pincéi, présházai esetében elengedhetetlen.

minap.hu

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-10-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!