Városinfó

Még több indiai antilop Miskolcon

2013-11-06 13:44

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE antilop_indiai_2013.jpg

Népesebb lett a miskolci indiaiantilop-csapat, hiszen október végén négy újabb antilopbika érkezett a Miskolci Állatkert és Kultúrparkba.

Évek óta két indiai antilopbika élt a miskolci állatkerti kifutóban. A csapat azonban október végén kibővült – négy indiai antilopbikával. Az állatok a szabad természetben legtöbb esetben nagy csapatokban élnek, így a két miskolci hím minden bizonnyal örül az egyre bővülő létszámnak. A négy új állat a Veszprémi Állatkertből érkezett, egyelőre még külön karámban laknak, onnan ismerkednek leendő lakótársaikkal.

antilop_indiai_2013_1.jpg

Méretéből – különösen a szarv hosszáról – felismerhető, hogy melyik két állat született tavaly és melyik kettő tavalyelőtt. Mint azt a vadaspark tájékoztatásából megtudtuk, azért érkeztek hímek, a már meglévő két hím állathoz, mert sok faj esetében, mint az indiai antilopéban is, az a természetes, ha egy bika több tehénnel él egy csapatban.

– Mivel azonban a világra jövő utódok száma átlagosan fele-fele arányban oszlik meg a hímek és a nőstények között, ezért a többi hím – amíg nem kerülnek egy csapat élére – fiúcsapatokba tömörül. Ezért van szükség az ilyen állatfajok esetében arra, hogy egyes állatkertek fiúcsapatokat tartsanak, hogy a szülői csapatból már elkerülő állatoknak is helyet biztosítsanak – tájékoztatott a vadaspark.

Az indiai antilop – mint neve is mutatja – Indiában honos. Létszáma azonban, elsősorban a vadászat következményeként, az elmúlt évtizedekben jelentősen lecsökkent, ezért természetvédelmi szempontból fenyegetettség-közeli státuszúnak minősítik.

K. J.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-11 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!