Sport

Későn ébredtek a Macik

2013-11-03 20:53

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegesmacik_sanok_130824ml-jpg_17.jpg

A Miskolci Jegesmedvék az idei szezonban először látogattak Érsekújvárra, és sajnos vereséget szenvedtek. A miskolciak nagy lendülettel kezdtek, és ők szerezték az első gólt, de már az első harmadot is hátránnyal zárták. Bob Dever szerint elsősorban a koncentrációval volt gond.

A mérkőzésen villámrajtot vettek a Jegesmedvék, hiszen 35 másodperc elteltével már vezettek. Faith ment el a jobb szélén, remekül passzolt Metcalfhoz, aki közelről nem hibázott (0-1). A 12. percben egyenlítettek a házigazdák: a Macik éppen kivédekezték második emberhátrányukat, amikor Pavesic indult meg a saját harmadából, senki nem tudta szerelni, így egészen a miskolci kapuig korcsolyázott, és a fonákkal lőtt a sarokba (1-1).

Pontosan fél perc telt el, amikor kavarodás támadt a miskolci kapu előtt, Korytko eszmélt a leggyorsabban, és közelről a kapuba lőtt (2-1). A harmad további részében a Jegesmedvék támadtak többet, de egyenlíteni nem sikerült.

A második harmadot nagy lendülettel kezdte az Érsekújvár, az első másfél percben Gyenes három nagy védést is bemutatott. Utána némileg kiegyenlítettebb lett a játék, ám a 10. percben a hazaiak növelték az előnyüket. Caladi cselezte be magát a kapu elé, majd kilőtte a felső sarkot (3-1). A 12. percben Polcik maradt egyedül a támadó harmad közepén, és a hosszú sarokba bombázott (4-1).

A harmadik harmad első fele főként a küzdelemről szólt, bár Gyenesnek többször is nagyot kellett védenie. A harmad felétől a Macik kicsit felpörgették a játékot, és még egy utolsó huszáros hajrát indítottak. Ez a 15. percben hozta meg gyümölcsét. Knox ugorhatott ki, ám egy védő szorításában a kapusba lőtt, a kipattanót viszont Faith bevágta (4-2). A meccs vége előtt két perccel Gyenest lehozta Bob Dever, ám végül ez visszaütött, bő fél perccel a végső dudaszó előtt Uram üres kapus gólt lőtt (5-2).

Jegyzőkönyv
HC Nové Zámky – Miskolci Jegesmedvék 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Érsekújvári Jégcsarnok 800 néző
V: Babic, Caprnka, Németh, Pálkövi
Gól: Pavesic, Korytko, Caladi, Polcik, Uram ill., Metcalfe, Faith
Kiállítás: 4 perc, illetve 4 perc

Miskolci Jegesmedvék: Gyenes – Boyle, Hajós, Knox, Popovics, Metcalfe, Szilágyi, Láda, Orosz, Ritó, Tóth, DeBruyn, Dubek, Hegyi, Vojtkó, Budai, Miskolczi, Roczanov, Fliszár, Faith, Duschek(k). Edző: Bob Dever. 

HC Nové Zámky: Chovan – Sucharda, Podstavek, Puchovsky, Korytko, Ruzicka, Stefanka O., Dubec, Hrudik, Zajac, Král, Kowalczyk, Krajcovic, Frolik, Uram, Weissmann, Caladi, Siska, Uhnák, Polcik, Pavesic, Krajcovic(k). Edző: Ladislav Lubina.

Bob Dever:
- Ma nem koncentráltunk eléggé, és ez hibákhoz vezetett. Mentünk ugyan előre, de nem játszottunk okosan, a helyzetek kialakításához pedig az kell. A harmadik harmadban már későn ébredtünk.
Ladislav Lubina: - Nagyszerű meccset játszottunk egy nehéz ellenfél ellen. Úgy érzem, ma taktikailag felülmúltuk a Miskolcot, és nagy akarattal megszereztük a győzelmet.

minap.hu
Fotó: minap-archívAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-12-04 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!