Városinfó

A rendelet megszűnhet, az alap nem

2013-10-14 13:02

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A választókerületi alapról szóló rendelet hatályon kívül helyezése is szerepel a miskolci közgyűlés október 17-ére összehívott ülésének napirendi javaslatai között. A döntés nem hozna lényegi változást a pénzek felhasználásban, csupán technikai jellegű módosításról van szó.

Az egyéni választókerületekben felmerülő kisebb munkák elvégzését, támogatási igények kielégítését szolgálja a választókerületi alap. A pénz felhasználására a választókerületben működő civil szervezetek, önkormányzati intézmények tehetnek javaslatot, így a terület képviselője pontos képet alkothat arról, mik a legégetőbb, legsürgősebben megoldandó feladatok. A felhasználható összeg nagyságát mindig az adott évi költségvetési rendelet keretében határozzák meg.

A 2011-es önkormányzati törvény szerint azonban, hogy az önkormányzat az éves költségvetésben felsorolt feladatokhoz kapcsolódóan tervezhet kiadást, így – az előterjesztés szerint – az egyes kiadásokra nem kell külön-külön rendeletet alkotni. Ezért javasolják a választókerületi alapról szóló rendelet hatályon kívül helyezését, illetve azt, hogy a pénz felhasználását ezután utasítás formájában szabályozzák.

Az előterjesztés ugyanakkor azt is felveti: 2007-ben szabályozták utoljára, hogy az alapot milyen célokra, milyen szervezetek támogatására lehet felhasználni. A rendelet hatályon kívül helyezésével ez is érvényét veszti, de az utasítás megalkotásakor, az azóta megszerzett gyakorlati tapasztalatok birtokában, célszerű lenne a támogatható szervezetek körének felülvizsgálás és bővítése.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-05 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!