Városinfó

Új helyen az önkormányzati rendészet

2013-10-01 15:22

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE rendeszet_uj_epulet_131001_ja_38.jpg

Új épületbe költözött a Miskolci Önkormányzati Rendészet, melynek ünnepélyes átadását kedden délután tartották. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Vincze Csaba, a rendészet vezetője is a közbiztonság megerősítésének fontosságát hangsúlyozta a szalag átvágása előtt.

Az Ifjúsági és Szabadidő Ház mögötti épületet teljesen felújították és átalakították belülről, hogy helyet kaphasson a Miskolci Önkormányzati Rendészet és a MIREND-Sec Kft. a közgyűlés által alapított vagyonvédelmi cég.

rendeszet_uj_epulet_131001_ja_1.jpg

Kriza Ákos elmondta, a biztonságos város volt a mottója annak a munkának, amelyet elkezdtek 2010-ben, és amelynek még nem értek a végére, hiszen a végleges cél, hogy minden miskolci biztonságban érezhesse magát. Ennek a célnak az eléréséhez először növelték a közterület-felügyelők számát, elindultak az összehangolt ellenőrzések a város minden pontján. A polgármester hangsúlyozta, ennek megvannak a kézzelfogható, állampolgárok által is látható jelei, eredményei. Sikerült elköltözésre bírni olyan beilleszkedni képtelen, renitens elemeket, akik megkeserítették a környezetükben lakók életét.

Ezután a közterületi, rendőrökkel vegyes járőrpárosok elindítása következett, a külterületek biztonsága érdekében mezőőrök álltak szolgálatba. Megalakították az önkormányzati rendészetet, és fontos lépés, hogy kulturált épületbe költözhetnek most. Diszpécserszolgálat, fogadótér, konferenciaterem is van az épületben. Dolgoznak az egységes kommunikációs rendszer kiépítésén is, ennek érdekében a város beadott egy informatikai pályázatot is. Hozzátette azt is, a belügyminisztérium a rendőrségen keresztül nagy erőfeszítéseket tesz a közbiztonság érdekében. Reményét fejezte ki, hogy a polgárőrök is egyre jobban betudnak majd kapcsolódni ebbe a munkába.

rendeszet_uj_epulet_131001_ja_13.jpg

Elsőként hozta létre Miskolc a nagyvárosok közül a rendészeti szervet, mondta el Vincze Csaba. A korábbi hely nem volt alkalmas arra, hogy megfelelően tudják végezni a munkájukat és tartani a kapcsolatot a lakossággal. Az új épület minden szempontból megfelel az igényeknek, központi helyen van és mindennel felszerelt, amire szükségük lehet. Képzéseket, oktatásokat is tudnak tartani, de a konferencia terem lakossági fórumokra, tájékoztatókra is megfelelő.

rendeszet_uj_epulet_131001_ja_45.jpg

Szeretnének egy központi rendészeti ügyeletet is létrehozni, amelyhez nem csak közbiztonsági témában fordulhatnak, de akár fakidőlést, vagy veszélyes közlekedési helyzetet is bejelenthetnek a miskolciak. A Digitális Város pályázat keretében a közterületi kamerák képe is nézhető lesz majd a központban, ami nagyban segítheti a gyorsabb reagálását a rendészetnek. A fejlesztések hozzájárulnak ahhoz, hogy nagyobb eredményességgel tudják a lakosság biztonságát őrizni, tette hozzá.Az ünnepi beszédek után Kriza Ákos és Vincze Csaba Sebestyén László országgyűlési képviselő segítségével átvágta a szalagot, majd bejárták a vendégekkel együtt az épületet. Az átadáson jelen volt Zsiga Marcell alpolgármester, Rostás László, Miskolc főépítésze, Vereckei Csaba megyei rendőrfőkapitány, Bogyay Ferenc, Miskolc rendőrkapitánya, és több önkormányzati, rendőri és polgárőr vezető is.

H. I.
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-01-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!