Városinfó

Lehetne kaszinó Miskolcon? – erről is dönt a közgyűlés

2013-09-16 14:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Második kategóriás játékkaszinó működésére vonatkozó koncessziós pályázati kiírás előkészítésével kapcsolatos döntést is hozhat a szeptember 26-án összeülő miskolci közgyűlés. Ha megszavazzák a javaslatot, az nem azt jelenti, hogy ki kell, hanem csak azt, hogy ki lehet írni a város területére is koncessziós pályázatot.

Nyilvános koncessziós pályázatot készül kiírni második kategóriás kaszinók létesítésére, illetve üzemeltetésére a Nemzetgazdasági Minisztérium, ehhez azonban az érintett önkormányzatok képviselő-testületének egyetértése is szükséges. A miskolci önkormányzatot a Nemzetgazdasági Minisztérium kereste meg, és kérte, hogy tűzze a közgyűlés napirendjére a kérdést: támogatják-e, hogy a város közigazgatási területén második kategóriájú játékkaszinó működésére vonatkozó koncessziós pályázatot írjanak ki.

A közgyűlési előterjesztés szerint Miskolc önkormányzata egyetért azzal, hogy a város közigazgatási területén kaszinó működésére kiírják a koncessziós pályázatot. Ez semmiféle kötelezettséget nem jelent, csak a lehetőséget teremti meg. A pályázat kiírásáról az államháztartásért felelős miniszter az állami vagyon felügyeletéért felelős miniszter egyetértésével dönt majd.

Második kategóriába azt a kaszinót sorolják, amelyben a játék- vagy kártyaasztalok száma nem éri el a százat, a pénznyerő automatáké pedig az ezret. Ezeken kívül más kaszinójáték ott nem szervezhető. Magyarországon jelenleg három játékkaszinó (kettő a fővárosban, egy Sopronban) rendelkezik érvényes engedéllyel.

Cs. M.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-05 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!