Városinfó

Leállt a melegvíz-szolgáltatás az Avason és a belvárosban

2013-07-30 14:39

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_melegviz.jpg

Bár több olvasónk jelezte, hogy reggel volt meleg vizük, ez nem jelenti azt, hogy a szolgáltatás még működik. A nyári karbantartás miatt állt le két napra a rendszer az Avason és a belvárosban.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, újra eljött a nyári karbantartás ideje a távhő rendszerben.  Emellett a geotermikus hőhasznosításhoz kapcsolódó szerelési munkálatokat is végzik, így hétfőn éjfélkor leállt a szolgáltatás. Ennek ellenére az érintett városrészekben több helyen volt még meleg víz, tudtuk meg olvasóinktól.

Mint Fignár Zoltán, a MIHŐ Kft. hőszolgáltatási üzemvezetője érdeklődésünkre elmondta, ez nem véletlen. A rendszert ugyan leállították éjfélkor, ám a hőközpontok kiegyenlítő tartályiban ilyenkor még marad meleg víz. Annak érdekében, hogy ez akár reggelig is meleg maradjon a tartályok cirkulációs szivattyúit reggel nyolcig működtették. Az azonban változó, hogy egy hőközpontban mekkora tartály van, és az hány lakást lát el, így előfordulhatott, hogy valaki már reggel hatkor is hideg vízben kellett, hogy mosakodjon, míg máshol akár reggel kilenckor is fürödhettek mások.

Mostanra már mindenhol csak hideg víz jön a csövekből, így érdemes elzárni a meleg vízmérő óra előtti csapot, hogy ne mérjen fogyasztást, ha rutinból a meleg vizes csapot nyitjuk meg. Az előzetes terveknek megfelelően a karbantartás és szerelési munkálatok után szerda éjfélkor indítják újra a rendszert, így csütörtök reggelre már újra lesz mindenhol meleg víz, tett hozzá Fignár Zoltán.

A diósgyőri lakótelepen a használati meleg víz szüneteltetése várhatóan augusztus 22-én 13.00 órától 17.00 óráig tart, a Bulgárföldön azonban nem lesz teljes leállással járó karbantartási munka.

H. I.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!