Városinfó

Készül a hőcserélő berendezés

2013-07-27 16:10

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_karbantartas_130824_ja_7.jpg

Készül a hőcserélő berendezés a MIHŐ Gagarin utcai telephelyén, amely a Miskolci Agrokultúra Kft. fóliasátrainak hőellátását biztosítja majd. A tervek szerint szeptemberben kezdődik el a próbaüzem.

Mint arról már hírt adtunk, az Agrokultúra Kft. nádasréti telephelyén összesen hétezer  négyzetméteren alakítanak ki hét nagy fóliasátrat, zöldségtermesztésre. Az egyenként nagyjából tíz méter széles, 106 méter hosszú, négyméteres belmagasságú sátrakban az öntözés csepegtetős technikával történik majd, a fűtés pedig az avasi lakótelep visszatérő hőjével.

agrokultura_130514ml_0.jpg

Lantos Ottó, az Agrokultúra Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a gázfűtés árához viszonyítva jóval kedvezőbb áron kapják a hőenergiát a Geotermia Zrt.-től, így a piaci ár alatt tudják a zöldségféléket is értékesíteni, a városi intézmények konyhái számára. A lakótelep fűtéséből visszatérő, mintegy 55 fokos víz hőjét hőcserélő berendezéssel hasznosítják a téli időszakban, ez „adja majd át” a meleget az Agrokultúra rendszerében keringő víznek.

A hőcserélő berendezést - és ennek a csatlakozó-pontját - a MIHŐ építi ki, az összeszerelési munkák folyamatban vannak a Gagarin utcán. A berendezés próbaüzeme a tervek szerint szeptemberben kezdődik el, s ha nem adódnak problémák, októberre teljes gőzzel működhet majd.

Sz. S.
Fotó: Juhász Á. Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!