Városinfó

A fejlesztéseknek köszönhető a rövidebb melegvíz szünet

2013-07-25 19:50

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_karbantartas_130824_ja_5.jpg

A fejlesztéseknek köszönhetően rövidül azaz idő, ami alatt szünetel nyáron a melegvíz szolgáltatás, amíg a nyári karbantartási munkákat elvégzik. Idén már lesz olyan városrész, ahol nem is áll le a rendszer, a terv, hogy egy-két év múlva már sehol ne legyen üzemszünet.

Ahogy arról már beszámoltunk, idén az Avason és a belvárosban a hőtermeléshez szükséges gázszolgáltatás szüneteltetése, valamint a geotermikus hőhasznosításhoz kapcsolódó szerelési munkálatok miatt július 30-án 00.00 órától várhatóan július 31-én 24.00 óráig szünetel a használati meleg víz szolgáltatás. Ez alatt a MIHŐ Kft. is elvégzi a távhőrendszer leálláshoz kötött karbantartási munkáit.

miho_karbantartas_130824_ja_7.jpg

A diósgyőri lakótelepen a használati meleg víz szüneteltetése várhatóan augusztus 22-én 13.00 órától 17.00 óráig tart, a Bulgárföldön azonban nem lesz teljes leállással járó karbantartási munka.

tanka_sandor_130724_ja.jpgTanka Sándor, a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. szolgáltatási igazgatója elmondta, a leállás alatt a villamos rendszerek karbantartását végzik, amit feszültség alatt nem lehet elvégezni, a gerincvezetékekbe pedig új, korszerű elzáró szerelvényeket építenek be az üzembiztonság fokozásáért. Emellett a fűtőműben a nyomástartás korszerűsítése érdekében új szivattyúkat építettek be, melynek az üzembe helyezése, rendszerbeállítása is megtörténik, ez a beruházás az üzemviteli költség csökkentése érdekében valósult meg.

Tanka Sándor hozzátette, azért tér el városrészenként azaz idő, ameddig leáll a szolgáltatás, mert különböző nagyságú rendszerekről van szó, így a karbantartási időigénye is más. Csak a minimális időre állítják le a szolgáltatást, de amit az üzembiztonság érdekében el kell végezni, azt meg kell tenniük. Az, hogy a Bulgárföldön nem lesz meleg víz szünet, nem jelenti azt, hogy nem végeznek karbantartást. Ezt azonban úgy oldják meg, hogy a kazánokat, mint hőtárolókat veszik igénybe, és így fenn tudják tartani a szolgáltatást, tehát ott is lesz leállás, csak azt a fogyasztók nem fogják észrevenni.

A szolgáltatási igazgató is felhívta a figyelmet arra, hogy a távhőszolgáltatási üzemszünet időtartama alatt a melegvíz-csapokból is hideg víz folyik, amit a meleg vízmérő óra érzékel és megmér, mely indokolatlan többletköltséget okozhat. Ennek elkerülése érdekében a MIHŐ Kft. javasolja, hogy a karbantartás ideje alatt, a meleg vízmérő óra előtt lévő szerelvényt zárják el. A nyári karbantartás ideje alatt a lakóépületek belső rendszerét pedig a MIHŐ Kft. érintetlenül hagyja, a lakások radiátoraiban tehát víz marad.

H. I.
fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-21 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!