Városinfó

A víz és a szúnyogok ellen is védekeznek a Hejő-ligetben

2013-06-26 17:29

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE hejo_arviz_130625_ja_4.jpg

Gondot okozott az elmúlt napok csapadékos időjárása a Hejő-ligetben is. A Városgazda munkatársai kedden kezdték meg a védekezési munkákat, melynek célja, hogy a Hejő-patakot a mederben tartsák, az elöntött és belvizes területeken, illetve a környékbeli tavakon azonban biológiai szúnyogirtásra is készülnek.

Durda Péter, a polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési osztályának főtanácsosa elmondta, vasárnapi és a hétfői heves esőzések a karsztvíz mennyiségét is megemelték, mely a Hejőn keresztül vonul le, emiatt a patak vízszintje jelentősen megemelkedett.

hejo_arviz_130625_ja_8.jpg

– A területen az önkormányzat elrendelte a homokzsákos védekezést, így próbáljuk a mederben tartani a vizet, hogy az ne a ligetet öntse el. Emellett a Városgazda munkatársai megkezdték a náddal sűrűn benőtt területeken a nád irtását is, amire azért van szükség, mert ezzel is elősegíthetik a víz biztonságos és gyors lefolyását – mondta.

Hozzátette, a szakemberek a következő napokban felmérik a Hejő-ligetben a szúnyoglárva számot, és valószínűleg a hétvégén megkezdik a földi biológiai szúnyoglárva-irtást is – a Hejő-patak mentén a liget elöntött területein, az egyetemvárosi tónál, a Csónakázó-tónál és a Juhdöglő völgyi tónál.

hejo_arviz_130625_ja_6.jpg

– Ez nem légi, kémiai irtás, hanem egy teljesen környezetbarát eljárás, melynek során egy olyan folyadékot öntünk a patakba, az érintett tavakra és a liget elöntött részeibe, ezzel próbáljuk megakadályozni a szúnyoglárvák kifejlődését – mondta Durda Péter.

T.Á.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!