Városinfó

Novemberre lehet kész a Patak utcai mélygarázs

2013-06-19 22:23

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patak_u_melygarazs_epitkezes_130619_ja_9.jpg

A terület rendezését, és a résfalazási munkákat végzi tegnap óta a kivitelező a Patak utcai mélygarázs területén, a munkák jövő héttől lesznek igazán látványosak. A kivitelezés keddtől folytatódik, miután aláírták a pótmunkákkal kapcsolatos vállalkozói szerződést, a parkolót novemberben adhatják át.

Mint arról a minap.hu elsőként számolt be, kedden reggel írta alá Komáromi Gyula, a cég vezérigazgatója, és Perecsenyi Attila, a Régiópark Kft. ügyvezetője a mélygarázs pótmunkáival kapcsolatos vállalkozói szerződést (a munkákat sikeres közbeszerzési eljárás értelmében a fejlesztést végző Adeptus-H Zrt. végezheti el).
 
Perecsenyi Attila kedden elmondta, szerdán indulhat meg a résfalazási pótmunka, ami azért szükséges, hogy biztonságosan meg tudják építeni az alapokat és a szerkezetet. A pótmunka kivitelezése mintegy 30 nap, ezt követően indulnak a földmunkák és a tényleges mélygarázs építés.

Komáromi Gyula, az Adeptus első embere szerdán a helyszínen tájékoztatta a sajtót a beruházás újraindulásának menetrendjéről. Mint mondta, kedd reggeltől a terület rendezését és a munkákhoz szükséges közművek újbóli rákötését végzik, de elindult már a korábban részben elkészült résfal bontása és az új készítésének előkészítése is.
– Az alvállalkozókkal már korábban felvettük a kapcsolatot, akik a napokban ismét megkezdik gépeikkel a felvonulást, várhatóan jövő hétre már igazán látványos lesz majd a munka – mondta.

patak_u_melygarazs_epitkezes_130619_ja_11.jpg

Mint hozzátette a réselés során folyamatosan figyelni fogják azt, hogy a talajvíz szivárog-e, és amennyiben szükséges, úgy opciós feladatként (tehát csak probléma esetén végzik el – a szerk.) egy vasbeton réteggel szigetelik a majdani mélygarázst a víztől.
– A munkákra a szerződés aláírásától kezdve 5 hónap áll rendelkezésre, vagyis november 18-19-e körül kell majd átadnunk a mélygarázst – mondta Komáromi Gyula. A munkák korábban körülbelül 500 millió forintba kerültek, a réselésből adódó mélyítés 65 millió forint, az opcionális munkák pedig körülbelül 33 millió forintba kerülnek (ezekre nem biztos, hogy szükség lesz) – mondta Komáromi Gyula. Hozzátette, a projekten belül átcsoportosításokkal ebből a pluszköltségből 54 millió elszámolható lesz,.

A Patak utcai tér és sétány átalakításáról kérdezve kiemelte, az a munkák után kezdődhet meg, de azt már nem az Adeptus kötelezettsége.

patak_u_melygarazs_epitkezes_130619_ja_5.jpg

Mint arról korábban a minap.hu is beszámolt, a Patak utcára tervezett mélygarázs és a felette létesítendő park és sétány kivitelezése tavaly ősszel állt le átmenetileg, mivel eltérést mutatkozott a tervek és a talajmechanikai vizsgálatok eredményei között. A probléma kiküszöbölése pótmunkákat igényelt, melyre közbeszerzési eljárást kellett kiírni. Ennek lezárulta és a szerződés megkötése után folytatódhat most a munka.

A Patak utcán a tervek szerint a területen egy kétszintes parkoló-komplexum épül fel, amiben 129 autó és 2 motor parkolhat majd, illetve a mélygarázs építését követően parkosítják a fölötte lévő területet, és kiépítik a Patak utcai sétányt is.

Tajthy Á.
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-03-01 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!