Városinfó

Patak utca: pótmunkákkal indul újra a kivitelezés

2013-06-18 11:27

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE patak-utca_121127ml_6.jpg

Folytatódik a Patak utcai mélygarázs kivitelezése, miután aláírták kedden reggel a pótmunkákkal kapcsolatos vállalkozói szerződést. A munkákat végző Adeptus-H Zrt. már reggel megkezdte a felvonulást a munkaterületen, a beruházás a résfalazással folytatódik szerdától.

Mint arról korábban a minap.hu is beszámolt, a Patak utcára tervezett mélygarázs, és a felette létesítendő park és sétány kivitelezése tavaly ősszel állt le átmenetileg, mivel eltérést mutatkozott a tervek és a talajmechanikai vizsgálatok eredményei között. A probléma kiküszöbölése pótmunkákat igényelt, melyre közbeszerzési eljárást kellett kiírni.

melygarazs_alairas_130618_ja_4.jpg

A pótmunkákat – a sikeres közbeszerzési eljárás értelmében – az Adeptus-H Zrt., vagyis a mélygarázst építő cég végezheti, az erről szóló vállalkozói szerződést kedden reggel írta alá Komáromi Gyula, a cég vezérigazgatója, és Perecsenyi Attila, a Régiópark Kft. ügyvezetője.

A városi parkolókat üzemeltető cég első embere elmondta, a szerződéskötést követően már holnap folytatódhat az építkezés, de a munkagépek már a mai napon megjelennek, hiszen a kivitelező újból felvonul a munkaterületen, és megkezdődik a munkák előkészítése.
– Ezt követően szerdán megindul a résfalazási pótmunka, ami azért szükséges, hogy biztonságosan meg tudják építeni az alapokat és a szerkezetet. A pótmunka kivitelezése mintegy 30 nap, ezt követően indulnak a földmunkák és a tényleges mélygarázsépítés – mondta Perecsenyi Attila.

melygarazs_alairas_130618_ja.jpg

A Patak utcán a tervek szerint a területen egy kétszintes parkoló-komplexum épül fel, amiben 129 autó és 2 motor parkolhat majd, illetve a mélygarázs építését követően parkosítják a fölötte lévő területet, és kiépítik a Patak utcai sétányt is.

A mélygarázs várhatóan az év végére készülhet el, a sétány és a tér kivitelezése ezt követően kezdődhet.

Tajthy Á.
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-02-28 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!