Sport

Pomponok Guinness-rekordkísérlettel

2013-05-20 10:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE cheerleadiing-120525ml_02.jpg

Ebben az évben is Miskolcon találkoznak a pompon-lányok. A II. Borsod Klíma Nemzetközi Cheerleading Fesztivál május 24-25-én várja az érdeklődőket a Hősök Terén, illetve a Generali Arénában. A találkozó programján gyermeknapi műsor és Guinness-rekordkísérlet is szerepel.

A találkozó, amellett, hogy egy látványos fesztivál a közönség számára, szakmai rendezvény is. A csapatok bemutatkozhatnak, megismerhetik egymás munkáját, tanulhatnak a magasabb szintet elért társaiktól és megmutathatják ország-világ előtt, hogy a csapatsportnak és a hozzá kapcsolódó egészséges életmódnak fontos szerepe kell, hogy legyen mindenki életében.

A Miskolc Steelleaders KSE számára az otthont adó város is fontos, ezért is nagy öröm számukra – hangsúlyozta Molnár Ágnes főszervező -, hogy az idei fesztivál mintegy 200 résztvevő sportolója között ott lesz a Miskolc testvérvárosát, Kassát képviselő cheerleader csapat is.

A bemutatókat rengeteg kiegészítő program, gyermeknapi játszóház, zenetanulás, interaktív életmódprogram, sok-sok ajándék, nyereménysorsolás színesíti. Emellett egy nagy Guinnes-rekord felállítására is kísérletet tesznek. Magyarországon először pompontánc kategóriában szeretnének rekordot dönteni és egy kicsit megmozgatni a város lakosságát. Az általános és középiskolákat is bevonják a programba: a rekordkísérlet alkalmával sportfelszereléseket nyerhetnek az intézményüknek, illetve előzetesen kiküldött rajpályázaton is részt vehetnek.

Mi az cheerleading?

cheerleadiing-120525ml_14.jpgA sportágnak két nagy területe van, amely annyit tesz, hogy létezik cheerdance és cheerleading. A két ágat könnyű megkülönböztetni egymástól; a dance-ben használnak pom-pont, és komoly tánctechnikára épül, látványos koreográfiákkal. A cheerleading leginkább akrobatikai elemekből áll, komoly tornászgyakorlatok (szaltók, kézenátfordulások stb.) színesítik, és nem használnak pompont, ezt a műfajt tornászfiúk is erősítik. Ők azok, akik a magasba emelik vagy dobják a lányokat.

Hazánkban jelenleg főleg vegyes stílusú csapatok működnek, vagyis pomponnal táncolnak és akrobatikai elemeket is használnak a csapatok. Sokan azonban már nemzetközi mintára igyekeznek eldönteni, hogy a sportág melyik fajtájával akarnak foglalkozni.

A szurkoló csapatok (hajrá csapatok), akik kimondottan csapatsportágak mellett pomponnal a kezükben, szurkolóverseket skandálva és azt mozdulatokkal kísérve szurkolják végig a meccseket és szórakoztatják a közönséget. Magyarországon leginkább amerikai foci, kézilabda, kosárlabda, jégkorong csapatok mellett.

Részletes program

Május 24., Hősök tere 17:00-19:00
17:00-17:30 Miskolci cheerleader csapatok bemutatói
17:30-17:50 Emődi fúvószenekar térkoncert
17:50-18:10 Próbáld ki a cheerleadinget- interaktív játék
18:10-18:30 Miskolc Steelers amerikai futball bemutató
18:30-18:40 Meglepetés csapat
18:40- 19:00 Térzene és közös tánc a pomponlányokkal
Közben amerikai autók, motorok kiállítása, fotózás a legszebb pompon-lányokkal, bohóc, játszóház a Premier Művészeti sulival.

Május 25., Generali Aréna 10:00-17:00
09:00 Regisztráció
10:00 Megnyitó: Kriza Ákos, Miskolc polgármestere, Árpa Attila, MAFSZ elnöke
10:15 Közös bemelegítés a résztvevő csapatoknak
10:35 Közös koreográfia a résztvevő csapatoknak
11:05 Közös akrobatika és felkészülés a Guinness rekordra
11:35 Cheerleader Ki mit tud? Cheerleader csapatok vicces és látványos versenye sok játékkal
12:30 Miskolc Steelers amerikaifutball-bemutató
12:50 Közönségjátékok értékes nyereményekért (Élj Aktívan, Avon, Borsod Klíma)
           „Pomponlányok- ahogy én látom” rajpályázat eredményhirdetése és díjátadója a Premier Művészeti Iskolával
13:30 Cheerleader csapatok bemutatója
Közben:
- Emődi fúvószenekar bemutatója
- Lenkysystem világbajnok ugrálókötél-csapat bemutatója
15:30 Guinness-rekordkísérlet: Legtöbb Cheerleader emelés egyszerre (sportolók részére). Pompontánc (egyszerre sok-sok ember táncol pomponnal egy helyen) Minden fiatalt, gyermeket, nagymamát és anyukát, apukát, szomszédot, baráti társaságokat is várnak egy közös pompontáncra.
A legtöbb diákkal regisztráló suli sportfelszereléseket nyer.
16:00 Fesztiválzárás
- közös koreográfia bemutatása
- Guinness regisztrálók közt nyereménysorsolás és díjátadó
- Legtöbb taggal regisztráló iskola díjátadó (Rosco sport)
- Élj Aktívan sorsolás és díjátadó
- záróbuli a Rockwellben

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-16 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!