Városinfó

Füvet nyírnak, virágot ültetnek, takarítanak

2013-04-25 09:05

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avasi_kerteszkedes_130423_fa_1.jpg

Április elejétől folyamatos a tavaszi takarítás a városban. A héten a fűnyírás is elkezdődött, s hamarosan kiültetik az egynyári virágokat. A kerti munkákkal párhuzamosan gyűjtik a közfoglalkoztatottak az út mellől a téli szóróanyagot, port, valamint gereblyézik a lombot, szemetet a parkokból, utcákból és közterekről.

Mint arról portálunk is beszámolt, az önkormányzat és a Miskolc Holding Zrt. közös akciójának keretében harmadik alkalommal tisztították meg a város egyik területét a hivatal és a cég munkatársai múlt hét pénteken. Hejőcsabán mintegy két tonna szemetet gyűjtöttek zsákokba, s szállítottak el. A szemétszedési akció célja volt, hogy a takarításon túl a közös munkával is felhívják a figyelmet arra, hogy védeni, óvni kell a lakókörnyezetünket.

avasi_kerteszkedes_130423_fa_2.jpg

A múlt héten – ahogy erről is beszámoltunk – egy új olasz seprőgéppel is fejlesztették a Városgazda Kft. gépparkját, mely a világ jelenlegi legmodernebb, legzöldebb ilyen berendezése.

– A seprőgép az utak padkájánál, a nagy forgalmú utak mentén gyűjti össze a szóróanyagot és port. Ezzel párhuzamosan a kisebb utcákban, ahol nehézkesebben fér el a seprőgép, továbbra is közmunkások végzik a portalanítást és takarítást. A városban naponta 355 ember dolgozik azon, hogy tiszta, rendezett legyen Miskolc – tájékoztatta portálunkat Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR vezetője.

virag_kapalas_1340424ml_3.jpg

Ezen a héten megkezdődött a városban a fűnyírás is. A belváros közparkjaiban, a turisztikailag fontos területeken, Miskolctapolcán, Lillafüreden, a főútvonalak melletti zöldsávokban várhatóan a jövő hónap elejére már végeznek is az idei első fűnyírással. A belváros kisebb és a társasházi övezetek zöldfelületeinek fűnyírása várhatóan a jövő hónap végére fejeződik be – tudtuk meg Pásztor Imrétől.

virag_kapalas_1340424ml_5.jpgA kommunikációs és PR vezető elmondta, a fák védelméről szóló kormányrendelet értelmében a kivágott faállomány pótlási kötelezettségét is a tavaszi munkák keretén belül teljesítik. A vegetációs időszak végéig a tervek szerint mintegy 470 fát és 1500 cserjét ültetnek el.

Május 9-én megkezdődik a Debreczeni Szakképző Iskolában nevelt virágpalánták kiültetése is, mely előreláthatólag május végére befejeződik.
– Elsőként Miskolc város napjára borulnak virágba a Városház tér környéki virágágyások. A város szinte minden pontján a korábban kialakított virágágyakat ültetik be. Idén a 2500 m2-es virágágy-felületet mintegy százezer színes, változatos, egynyári palántákkal, látványos elrendezéssel ültetik be a Városgazda munkatársai – zárta a tájékoztatást Pásztor Imre.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!