Városinfó

Köszönet a helytállásért

2013-04-19 11:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kozgyules_130307_fkcs_4.jpg

A közgyűlés ülésén, napirend előtt Kriza Ákos polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy a nagy mennyiségű csapadék ellenére ne ismétlődjenek meg a három évvel ezelőtti katasztrófa-események. Kriza Ákos arról is szólt, hogy a napokban aláírták a fészekrakós követelések megvásárlására irányuló szerződést, ami nagyban meggyorsíthatja a probléma rendezését.

– Sajnos, mindannyian érzékelhettük, március végén, április elején régiónkban a megszokottnál háromszor több csapadék hullott. Emlékezhetünk rá, milyen károkat tud okozni, itt, a Szinva és a Sajó völgyében a ránk zúduló árvíz, ha nem megfelelőek az előkészületek – mondta el Kriza Ákos, hangsúlyozva: levonták a két legfontosabb tanulságot a három esztendővel ezelőtti eseményekből. Az egyik, hogy csak együttműködéssel lehet elhárítani a veszélyt. A másik pedig, hogy az árvíz elleni felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni.

homokzsak_pakolas_alsohamorban_polgmesterrel_0403_fkcs_7.jpg

– Éppen ezért végeztünk az utóbbi időszakban szinte erőn felül számos helyen komoly meder-karbantartási munkákat a Szinva legveszélyeztetettebb szakaszain, irányítottunk még több közmunkást ároktisztítási feladatok elvégzésére. Elegendő technikai és anyagi erőt tudtunk összpontosítani a logisztikai háttércsapatunk kitűnő szervezésében a kritikus pontokra. Minderről magam, a helyszíneken is meggyőződtem Alsóhámorban, Lillafüreden és más helyszíneken is – fogalmazott a polgármester.

homokzsak_pakolas_alsohamorban_polgmesterrel_0403_fkcs_22.jpg

– Láttam a Városgazda Kft, a közterület-felügyelet, valamint megerősített figyelőcsoportunk munkatársainak szakszerűségét és elszántságát. Magam is megtapasztaltam a miskolci polgárok fegyelmezettségét és segíteni akarását. Itt, a nyilvánosság előtt szeretnék most köszönetet mondani nekik, civileknek és hivatásos segítőknek, a helytállásért – emelte ki beszédében Kriza Ákos, aki az úgynevezett Fészekrakó ügyről is szólt, mely lassan nyolc éve keseríti meg egész városrészek életét a Miskolcon.

– Megígértük, hogy megoldjuk a Gyurcsány-kormány és a korabeli szocialista városvezetés által Miskolcra szabadított „Fészekrakó ügyet” és problémahalmazt, s örömmel jelenthetem Önöknek, hogy célegyenesbe értünk! Két nappal ezelőtt aláírtuk az OTP Faktoring Zrt.-vel azt az engedményezési szerződést, amely a „Fészekrakó” probléma megoldásához kapcsolódó követelések megvásárlásáról és a követelések érvényesítéséről szól – hangsúlyozta Miskolc polgármestere.

Mint mondta: minden remény megvan rá, hogy a nyár végén elkezdődhet az érintett, mintegy 150-200 családnak, a bűncselekmény révén lakáshoz jutott antiszociális elemeknek a végrehajtási eljárásokat követő kilakoltatása. Kriza Ákos kiemelte, hogy a Fészekrakó-ügy teljes felszámolásában, megoldásában a városvezetés és személy szerint ő is megkapta a miskolci FIDESZ-KDNP frakció teljes körű támogatását.

Sz. S.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-12 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!