Sport

Ezüstérem a kupában

2013-03-28 17:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE jegesmaci_fehervar_donto_130328ml_069.jpg

A Miskolc Holding Jégkorong Magyar Kupa döntőjét játszották csütörtökön este a Jégcsarnokban. A Jegesmedvék remekül helytálltak a válogatott gerincét adó Fehérvár ellen, és ezüstérmet szereztek.

A Fehérvár a mérkőzés első pillanatától kezdve magas fordulatszámon pörgött, ám a Macik azonnal felvették a kesztyűt. A 7. percben megszerezte a vezetés a Fehérvár: Hajós lövése talált utat a lábak között Budai kapujába, aki nem sokat láthatott mindebből (0-1). A csapatok nagy tempót diktáltak, a mezőnyben a Macik felvették a versenyt az EBEL-csapattal, ám a góllövéssel nem volt szerencséjük. A nagy sebesség ugyanakkor kemény, de sportszerű küzdelemmel járt, a bíróknak ebben a harmadban senkit sem kellett kiállítaniuk. A15. percben ismét a vendégszurkolók örülhettek: Banham egy gyönyörű csuklómozdulattal vágta a korongot a kapuba (0-2).

Élvezetes játék


A második harmadban is folytatódott a remek iramú, élvezetes játék. A Macik nem vették fel az ijedt nyuszik szerepét, kitűnően védekeztek, pedig a Volán igyekezett rákényszeríteni akaratát a sárga-feketékre. Budai azonban remekül védett, ugyanakkor Bálizsnak is akadt védenivalója a másik oldalon. A harmad közepén emberelőnybe került a Volán, de a Jegesmedvék kitűnő védőmunkával úszták meg gól nélkül a két percet, nem sokkal később viszont ők hagytak kihasználatlanul egy előnyt. Az utolsó néhány perc sok helyzetet hozott, de mindkét kapus remekelt.

Csak fehérvári gól

A harmadik harmadban gyorsan eldöntötte a mérkőzés sorsát a Sapa: a 2. percben Sofron volt eredményes (0-3). A Macik keményen hajtottak, ám a szerencse is elpártolt tőlük, így a becsületgól nem jött össze. A 14. percben Mihály emelt a léc alá egy lecsorgó korongot, és állította be a végeredményt (0-4).
A Miskolc Holding Jégkorong Magyar Kupa legjobb kapusa – a szakvezetők szavazatai alapján – Budai Krisztián, a legjobb csatár Frank Banham, a legjobb védő pedig Viktor Lindgren lett.Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – SAPA Fehérvár AV19
0-4 (0-2, 0-0, 0-2)
Miskolci Jégcsarnok 1500 néző
V: Kincses, Haszonits, Pálkövi, Soós
Gól: Hajós, Banham, Sofron, Mihály
Kiállítás: 8 perc illetve 8 perc

Miskolci Jegesmedvék:
Budai – Gőz, Szirányi, Popovics, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Tóth, Smith, Dubek, Hegyi, Cowan, Fodor, Atkinson, Miskolczi, Rafaj, Nagy G., Gyenes(k). Edző: Tim Kehler.
 
SAPA Fehérvár AV19: Bálizs – Hetényi, Horváth, Hajós, Bailey, Metcalfe, Benk, Pozsgai, Sofron, Kovács, Mihály, Novak, Tokaji, Banham, Pratt, Vass, Sille, Durco, Orbán, Sikorcin, Magosi, Rajna(k). Edző: Rich Chernomaz.

Tim Kehler: - Nagyon büszke vagyok a csapatra, ahogy játszott. Megalkuvás nélkül küzdöttünk egy magasabban jegyzett csapattal szemben, és úgy gondolom, hogy fantasztikus szurkolóink a szezon talán legjobb meccsét láthatták. Csak azt sajnálom, hogy a gól nem jött össze nekünk.

Rich Chernomaz: - Tudtam, hogy keményebb meccs lesz ez, mint a tegnapi, mert a Miskolc egy fiatalabb csapat. Így is történt, ellenfelünk nagyon sokáig jól tartotta magát, remekül játszott. Örülök a kupagyőzelemnek.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-05-27 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!