Városinfó

Zöld Nyíl: tesztpályán Miskolc új villamosa - VIDEÓVAL!

2013-03-28 14:40

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE zoldnyil_skoda_plzen_teszt.jpg

Befejezés közeli állapotban vannak a ©koda Transportation a.s. plzeni gyárában a Miskolcra érkező 26THU3 típusú villamos prototípus járművei. A cseh vállalatnál jelenleg a két prototípus járműből az első elkészült, a második összeszerelése pedig folyamatban van – közölte a Zöld Nyíl projektigazgatóság csütörtökön.

A Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) és az MVK Zrt., valamint a Zöld Nyíl Projekt mérnöke március 19-én i a gyártó jelenlétében helyszíni hatósági járműszemle keretében győződtek meg az 1. számú prototípus jármű készültségéről. A szemle célja annak megállapítása volt, hogy a jármű készültségi állapota lehetővé teszi-e az NKH által előírt típusvizsgálatok megkezdését.

Zold Nyil: Tesztpalyan Miskolc uj villamosa

Mint a közlemény írja, a jármű összeszerelt állapotban, a gyári tesztpályán várta a hatósági ellenőrzést. Az új miskolci villamos LED kijelzőin már az „1 Miskolc” felirat világít, a belső képernyőkön az MVK Zrt. logója köszöntötte a villamosra lépőket. A szokatlanul nagy utastérben a belső burkolatok, kapaszkodók, ülések már be lettek szerelve, a vezetőfülkében a kor műszaki elvárásainak megfelelő színvonalú vezetőpult tekint vissza ránk. Az elektromos berendezések beszerelési munkái is közel vannak a befejezéshez. Folyamatban van a klíma és a szellőző rendszer beállítása, próbaüzeme, emiatt a felső burkolati elemeket még nem helyezték el a járműre.

Az egész napos vizsgálat kisebb módosítási igényeket fogalmazott meg, a gyártó a javaslatokat elfogadta, a kért kiegészítéseket még a Magyarországra szállítás előtt elvégzi.

A hatósági járműszemle alapján az NKH megállapította, hogy a 26THU3 típusú, 1. számú prototípus járművel a típusvizsgálatok megkezdhetők. A gyártóval egyeztetett ütemezés alapján a járművel először a ©koda Transportation a.s. plzeni gyárában kezdődnek meg a szükséges vizsgálatok és mérések, ezt követően a plzeni közlekedési társaság villamos pályáján folytatják a teszteket.
A 1. és 2. prototípus a plzeni vizsgálatok befejezését követően – mint arról korábban beszámoltunk – várhatóan júliusban érkezik Miskolcra, ahol a tervezett további típusvizsgálatok mellett még 10.000 kilométert kell futniuk. A korábban megismert motívumok festését csak ez után végzik el a cseh szakemberek, és a villamosok így érkezhetnek majd Miskolcra.

A közlemény leszögezi, bízva a Skoda szakembereinek hozzáértésében és elkötelezettségében, várhatóan a tesztek szeptember végére befejeződhetnek. A típusengedély kiadására a tesztek sikeres befejezését követően kerülhet sor.

Tajthy Á.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-27 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!