Városinfó

Személyes segítségnyújtás a MIHŐ-től

2013-01-13 09:51

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE miho_ja_8.jpg

Egyedi kezdeményezést indít el a MIHŐ Kft. a miskolciak körében, melynek keretében megpróbálnak segítséget nyújtani azoknak, akiknek valamilyen okból problémát jelent a számla kifizetése.

Sajnos, az elmúlt évek tapasztalata alapján az szűrhető le, hogy egyre többen vannak azok a felhasználók Miskolcon, akik nehezen tudják kigazdálkodni a fűtési idényben a távhő díját. Ha pedig valaki a határidőre nem tudja kiegyenlíteni a számláját, akkor díjhátralékba kerül, ennek pedig az a következménye, hogy a MIHŐ Kft. megindítja a díjbeszedést. Az esetek vége sok esetben bírósági végrehajtási eljárás, aminek nagyon magas költsége van, és ez szintén a hátralékos díjfizetőt terheli, tudtuk meg Nyiri Lászlótól, a MIHŐ Kft. ügyvezető igazgatójától.

– Mit tud tenni a MIHŐ azért, hogy a miskolciak közül akik nehezen tudják befizetni a távhőszámlájukat, mégiscsak a befizetés mellett döntsenek, és ezzel elkerüljék például a végrehajtási eljárást?


–  Január 1-jétől személyes segítséget nyújtunk a díjfizetőinknek, méghozzá a szó szoros értelmében. Ennek érdekében felállítottunk egy külön ügyfélkapcsolati munkacsoportot, melynek munkatársai, – az ügyfélkapcsolati partnerek – személyesen, az otthonukban keresik fel a díjhátralékkal rendelkező ügyfeleket. Persze, nem csak felkeresik, hanem felajánlanak olyan lehetőségeket is számukra, amelyek lehetővé tehetik a díjhátralékok mielőbbi rendezését.

– Milyen lehetőségek kerülhetnek szóba?

– Például megoldás lehet a részletfizetési megállapodás megkötése a helyszínen, díjhátralék azonnali rendezése akár bankkártyás fizetéssel is. Ezen kívül tájékoztatást adnak az állami, illetve önkormányzati adósságkezelési, illetve egyéb szociális lehetőségekről, melyek egyébként nem a MIHŐ Kft. hatáskörébe tartoznak, de további segítséget jelenthetnek a távhőszámla kifizetésében. Az a célunk, hogy valamilyen módon segítséget tudjunk nyújtani, csökkentve a kamatterheket és megelőzve a végrehajtási eljárást.

– Hogyan tudják a miskolciak azonosítani a MIHŐ ügyfélkapcsolati partnereit, mire figyeljenek?


– A munkatársaink leellenőrizhetőek lesznek, így nem lesz probléma a beazonosításukkal. Fényképes, kóddal ellátott személyi kártyájuk van, amivel beazonosíthatók és ellenőrizhetők lesznek ügyfélkapcsolati partnereink, de kérésre személyi igazolvánnyal is igazolják magukat. Emellett természetesen megbízólevéllel is rendelkeznek, melyet szintén bemutatnak. Nagyon fontos, hogy a személyi kártyán a MIHŐ Kft. diszpécserszolgálatának telefonszámát is feltüntetjük, ezt bátran hívják fel, hiszen így a díjfizető beazonosíthatja az ügyfélkapcsolati partnert!

Az ügyvezető igazgató azt is hozzátette, internetes oldalukon, a részletes tájékoztatást tesznek közzé az ügyfélkapcsolati csoport munkavégzésének menetéről, így onnan lehet tájékozódni. Az ügyfélkapcsolati csoport munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik a díjfizetéseket, ha késedelemmel találkoznak, felszólítást küldenek ki, majd ezt követően keresik fel a késedelmes díjfizetőt, hogy felajánlják a segítségüket.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-15 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!