Városinfó

Másodszorra sikerült

2012-10-30 08:57

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE lepcsorongalas121019_csl.jpg

Még a tél beállta előtt sikerült kijavítani az Avason, a Középszer utcában az egyik, balesetveszélyes lépcsősort. Igaz, kétszer kellett betonozni, mert az első után magukról megfeledkezett gyerekek és egy felnőtt is belemászott, és megrongálták. Az újabb javítást követően, másodszorra már sikerült megóvni.

Az avasi lakosok egyik visszatérő problémája a lépcsősorok állapota, amely így, a tél közeledtével válik igazán aktuálissá.
Kriza Ákos polgármester lakossági megkeresésre többször járt az Avason. A legutóbbi találkozó is ebbe a sorba illeszkedett a Középszer utcában, ahol több problémát is felvetettek az itt lakók. Ezek közül az egyik volt a lépcsősor balesetveszélyes állapota – fogott a felújítás hátterének ismertetésébe Dobos Tímea, a polgármesteri hivatal szóvivője. – Megtörtént a lakosokkal közös bejárás, és kiderült, hogy valóban balesetveszélyes a lépcső, ezért polgármester úr megígérte, hogy intézkedik. Ez pár héten belül meg is történt. A friss betonba azonban az ott lakók figyelmeztetése ellenére belemásztak. Ezt kijavították, és hála Istennek most már normálisan néz ki, megszűnt a balesetveszély – közölte a jó hírt a szóvivő. A rongálás kapcsán még hozzátette: „arra kérjük a lakosságot, hogy becsüljék meg, amit sikerül helyreállítani.”

A rongálás után a helyszínen járva a lakosok elpanaszolták, hogy néhány neveletlen, 9-10 éves forma fiú mászott bele a friss betonba. Hiába szóltak rájuk, visszafeleseltek. Ezt követően a szalagot megkerülve egy termetes asszonyság is belemászott a betonba. Fel ugyan nem jutott, de sikerült tönkretenni mások munkáját. Néhány nappal később újrabetonozták a lépcsősort. A második alkalommal már mobil korlátokat is kiraktak, és a lakók közreműködésével sikerült megóvni.

kozepszerlepcso121026_csl2.jpg

– Köszönjük Kriza Ákos polgármesternek a gyors intézkedést. Az viszont felháborító, hogy néhányan nem képesek pár lépéssel arrébb menni, pedig nekik is jobb ép lépcsőkön közlekedni, mint a kicsorbultakon, ráadásul mások testi épségét is veszélyeztetik a rongálással. Nem állhatok ott 24 órában, hogy figyelmeztessem őket. Ha jót nem tesznek, legalább kárt ne okozzanak – füstölgött Koczka Mihály közös képviselő.

Cs.L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-20 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!