Városinfó

PannErgy: hamarosan összeérnek a csövek

2012-10-26 16:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tavhovezetek-pannergy_1210256ml_04.jpg

Már a tapolcai elágazásnál járnak a Miskolci Geotermikus Projekt csővezetékei. A Csaba vezér úton október 31.-éig kell végezniük a munkákkal, addig kétsávos útlezárásra kell számítaniuk az arra járóknak.

Fokozatosan adják át a Kistokaj hő-központtól induló, és az Avas hidraulika állomásig tartó közel 20 kilométeres geotermikus hő-vezetéket, jelenleg a tapolcai elágazásnál járnak a csövek. A nagy forgalmú Csaba vezér úton ezért két sávot részlegesen lezártak, mint a Magyar Közút Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságtól megtudtuk, október 31.-éig kérték meg az engedélyt a munka elvégzéséhez.

tavhovezetek-pannergy_1210256ml_11.jpg

A fektetési és illesztési munkák, valamint a nyomáspróbák után, néhány héten belül megkezdődhet a csőfektető árkok befedése, illetve a tereprendezés.
– A szerződésben vállaltaknak megfelelően legkésőbb a kivitelezési munkák befejezése után néhány héttel vissza kell állítanunk a helyszín, illetve tereptárgyak eredeti állapotát – közölte érdeklődésünkre Bokorovics Balázs, a PannErgy Nyrt. Igazgatótanácsának elnöke. – Nekünk is ez az érdekünk. A csövekre terhelést kell rakni, visszahordjuk tehát a földet – mondta az igazgatótanács elnöke.
Bokorovics Balázs néhány napja úgy nyilatkozott, minden jel azt mutatja, hogy a következő hetekben a teljes rendszer maximális – a munkabiztonsági és környezetvédelmi feltételeknek megfelelő – nyomáson történő próbájára is sor kerülhet.

01tavhovezetek-pannergy_1210256ml_14.jpg

– A maximális nyomáson történő vizsgálat során kiderül, hogy mely szakaszok, és műszaki szelvények működésére kell nagyobb figyelmet fektetnünk annak érdekében, hogy a rendszer a lehető legbiztonságosabban működjön a közel 100 Celsius fokos, akár 16 bar nyomást is elérő közegben – nyilatkozta.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-11 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!