Városinfó

Az Avas rendjéért razziáztak

2012-10-11 19:33

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE avas_ellenorzes_121011_ja.jpg

Razziát tartott csütörtökön délután az Avason a polgármesteri hivatal a rendőrséggel és társhatóságokkal együttműködve. Az akció része volt a csaknem két éve kezdődött rendszeres kiemelt hatósági ellenőrzéseknek, ezúttal azonban nem csupán a bejelentett, problémás lakásokat, lépcsőházakat ellenőrizték, hanem a garázsboltok előtti szeszesital-fogyasztást, a szemetelést, guberálást és a hajléktalanok előfordulási helyeit is.

Az akcióban a polgármesteri hivatal közterület-felügyeleti és rendészeti osztálya nagy létszámmal képviseltette magát, jelenvoltak ezen túl a gyámhatóság, a szociális osztály, illetve a rendőrség, a polgárőrség, az ÁNTSZ és több szolgáltató – így az ÉMÁSZ és a MIHŐ szakemberei is. Az ellenőrzés során az Áfonyás utca 5., Szilvás utca 2., Szilvás utca 19., és Szentgyörgy utca 13. szám alatt ellenőriztek a hatóságok, azonban a rendőrség, a közterület-felügyelet és a polgárőrség munkatársai minden olyan esetben segédkeztek, ahol a szolgáltatóknak problémájuk akadt, ők ugyanis további hozzájuk bejelentett problémás, környékbeli lakást is felkerestek.

avas_ellenorzes_121011_ja_5_1.jpg

Kovács László Csaba, a Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály vezetője érdeklődésünkre elmondta, az ellenőrzés illeszkedik a csaknem két éve kezdődött közterületi kiemelt ellenőrzés sorozatba, azonban ezúttal kifejezett szűrt, problémás lakásokat látogattak meg elsősorban.
– Túl ezen szerettük volna a közterületen történő szeszesital-fogyasztást is ellenőrizni, ugyanis jellemző a garázsboltok előtt ez. Amennyiben a közterület-felügyelők ilyet észlelnek, minden esetben szankcionálnak. A szemetelésre is kiemelt figyelmet fordítottunk ezúttal, nem is annyira a guberálásra, hiszen az önmagában nem büntethető, de a kiszórt szemét miatt már kiszabható bírság – mondta Kovács László Csaba.

Mint az osztályvezető kiemelte, szándékosan tért el az időpont az eddigiektől – ismert, a korábbi ellenőrzések délelőtti, illetve koradélutáni órákban zajlottak – ugyanis a cél az volt, hogy azokat is elérjék, illetve azokat a címeket is ellenőrizzék, akik és ahol máskor nem voltak otthon (vagy éppen csak nem nyitottak ajtót).
– Ha most sem nyitnak ajtót az érintett lakcímeken, akkor a munkatársaink a hatóságokkal más és más időpontban újra és újra fel fogják keresni azokat, a célunk, hogy minden problémás esetet ellenőrizzünk, minden olyan címről eredményesen távozzunk, amit korábban hozzánk bejelentettek – hangsúlyozta Kovács László Csaba. 

avas_ellenorzes_121011_ja_7.jpg

Hozzátette, tapasztalataik szerint a miskolciak nem csak értik, de megértik, és örülnek is ezeknek az ellenőrzéseknek, hiszen a biztonságérzetet növeli a tény, hogy a hatóságok jelen vannak, és eljárnak azok ellen, akik nem tartják be az együttélés szabályait – akik veszélyeztetik gyermekeiket, vagy szomszédjaikat, akik az alapvető higiéniás normákat nem tartják be.
– Éppen ezért szükséges is, hogy folytassuk ezt az ellenőrzéssorozatot, akár így razzia-szerűen nagy létszámmal is, de úgy is, hogy kisebb létszámban csupán egy-egy lakást látogatunk meg. Több olyan lakásról is tudunk már, ahol a rendszeres ellenőrzések hatására a problémás lakó kiköltözött, illetve olyanról is, ahol az ellenőrzések hatására megszűnt a probléma, ami a lépcsőház, a szomszédok életét megkeserítette. A hatósági ellenőrzések tehát a jövőben is folytatódni fognak – zárta a közterület-felügyelet vezetője.


Tajthy Ákos
Fotó: Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-07 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!