Városinfó

Ismét van meleg víz az Avason

2012-10-08 21:46

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE pannergy-vezetek_120914ml_11.jpg

Ismét van meleg víz az Avason várhatóan hétfőn, az éjszakai óráktól. A szolgáltatás szombaton éjjel állt le, akkor kezdték meg a geotermikus vezeték rácsatlakoztatását a MIHŐ rendszerére. Novembertől pedig várhatóan a Mályiban kitermelt forró vizet is használják az avasi lakások fűtésére.

Mint arról korábban a minap.hu is többször beszámolt, a Miskolcot és Mályit összekötő távhővezeték kivitelezése még júliusban kezdődött meg, a közel 12 kilométer hosszúságú vezeték pedig szeptemberben ért fel az avasi lakótelepre, a múlt hónap közepére pedig az utolsó kistokaji visszasajtoló kút építése is befejeződött.
 
A MIHŐ Kft. múlt hét végén tájékoztatta a lakosságot, hogy vasárnap és hétfőn nem lesz meleg víz az  Avason. Ennek oka az volt, hogy a még a fűtési szezon megkezdése előtt be akarták építeni a geotermikus hőenergia csatlakozásához szükséges elzáró szerelvényeket a rendszerbe, hogy később – várhatóan novemberben –, amikor kezdhetik az új rendszer tesztelését, már ne kelljen leállítani a fűtést.

pannergy-vezetek_120914ml_21.jpg

A Miskolci Geotermia Zrt. szakemberei szombattól éjjel is dolgoztak annak érdekében, hogy mielőbb végezzenek a munkákkal, várhatóan hétfőn az éjszakai óráktól így újra is indulhat a melegvíz-szolgáltatás, a fűtés pedig – mely egész Miskolcon beindul október 8-án – már zavartalanul kezdődik majd az Avason is.

A hétvégi munkákkal újabb fontos állomásához érkezett a projekt, amely a teljes vezetékrendszer kiépítése után a tervek szerint két hónapon belül befejeződik. Az avasi hőközpont az első, ahová eljut majd a Mályiban kitermelt forró víz, amit azonban a tervek szerint más városrészekben is hasznosíthatnak később.
– Miskolc távhőszolgáltató rendszere körülbelül másfél millió GJ energiát ad át évente a lakosságnak, illetve az intézményeknek, ennek, hogy nagyságrendileg 55 százaléka lehet a teteje a geotermikus beadásnak, tehát ekkora részét tudja kiváltani, ez nyilván mozogni fog, ahogy a külső hőmérséklet, ahogy a felújítások történnek – mondta Bokorovics Balázs, a PannErgy igazgatótanácsának elnöke.

Az elnök korábban a minap.hu-nak úgy nyilatkozott, hogy a miskolci geotermikus beruházás közel 23 millió euróba kerül és nem csak miskolci, de országos viszonylatban is jelentős, hiszen ez lesz az ország legnagyobb geotermikus hőerőműve.

Tajthy Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-14 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!