Városinfó

Nem lesz meleg víz az Avason

2012-10-06 16:26

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Vasárnap és hétfőn szünetel a melegvíz-szolgáltatás az avasi lakótelepen. Ennek oka, hogy még a fűtési szezon megkezdése előtt beépítik a geotermikus hőenergia csatlakozásához szükséges elzáró szerelvényeket.

Várhatóan vasárnap nulla órától egészen hétfő éjfélig, vagyis két napig szünetel majd az avasi lakótelepen a fűtés és a melegvíz-szolgáltatás, mert a Miskolci Geotermia Zrt. geotermikus beruházást végez.

A MIHŐ Kft. tájékoztatása szerint egy, a geotermikus hőenergia csatlakozásához szükséges elzáró szerelvényeket építenek be, ezért áll le egy időre a szolgáltatás. Mint megtudtuk, a kivitelezés eredményeként, a 2012-2013-as fűtési szezonban – a geotermikus energia hasznosításával – a miskolci távhőellátó-rendszer egy új hőforrással bővül, amely nemcsak a környezetvédelem, a megújuló energia hasznosítása, hanem a távhőszolgáltatás gazdaságosságának javítása terén is előrelépést jelent.

A Miskolc Holding Zrt. műszaki ellenőrzése alatt fokozott ütemben zajlanak a vezetéképítési és egyéb munkák annak érdekében, hogy megkezdődhessen a geotermikus hőenergia szolgáltatása, amelyhez az elzárószerelvények beépítése elengedhetetlen a fenti időpontban.

A szolgáltatás szüneteltetését követően, a fűtési idényben várhatóan nem lesz újabb leállás a geotermikus beruházás munkái miatt.

– Azért van szükség a szolgáltatás szüneteltetésére mert most csatlakozunk a MIHŐ rendszerére, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy le kell üríteni a hálózatot, el kell vágni a csöveket és új csatlakozási pontot kialakítani. Ezért nem tud közben átfolyni a melegvíz, nem tudnak szolgáltatást nyújtani a lakosságnak, közületeknek – foglalta össze a munkálatok lényegét Bokorovics Balázs a PannEnergy elnöke. Reményei szerint az utolsó fázis felé közelednek a munkálatok, amelyek befejezését november végére tervezik. A geotermikus energia megjelenésével bövül Miskolc energiaellátási palettája, ami hatékonyabb szolgáltatást tesz lehetővé és a jogszabályok függvényében ez lehet a díjakban is érződik majd.

Órára lebontott, pontos tervvel, nagy erőket felvonultatva látnak a csatlakozási pont kiépítéséhez. Amennyiben rendkívüli esemény nem jön közbe, akkor tartják az előre meghirdetett határidőt. A leállás az egész Avast érinti.

minap.hu


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-14 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!