Sport

Megnyerte az MVSC az emléktornát

2012-09-16 19:56

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Szombaton kezdődött és vasárnap kora este fejeződött be Miskolcon, a Szlovák Aurél nemzetközi női röplabda torna. Az eseményen hat csapat vett részt. Először lejátszották a csoportmérkőzéseket, majd a keresztbe játék után kerültek sorra a helyosztók.

A csoportokban megrendezett hat találkozó közül öt esetben csak három játszmára volt szükség a győztes kilétének megállapításához. A szlovák résztvevő egy picit ki is lógott, ugyanis a Rimaszombat gyengébb játékerőt képviselt, mint a magyar indulók.

roplabda_mvsc_120916_ja_1.jpg

Így aztán érvényesült a papírforma, és az a négy együttes verekedte be magát a legjobb négy közé, amelyet a szakemberek előzetes is odavártak. A vasárnap délelőtt egyik nagy kérdése az volt, hogy mire lesz képes a rendkívül fiatal átlagéletkorú miskolci társaság az igen megerősödött Aluprof-TF-Budapest ellen. Az első elődöntő előtt azért is fogalmazódott meg a jogos kérdés, mert nem olyan régen Békéscsabán már találkozott a két csapat, és akkor a fővárosiak esélyt sem adtak Toma Sándor edző csapatának; három játszmában diadalmaskodtak.

roplabda_mvsc_120916_ja_15.jpg

Miskolcon kiderült, hogy a TF egyáltalán nem erősebb. A vasárnap délelőtti elődöntőben a hazaiak elképesztően színvonalas teljesítménnyel rukkoltak elő, és csak egyetlen játszmát engedélyeztek ellenfelüknek. Toma Sándor, a miskolciak edzője úgy értékelte, sikerült meglepni a nagyon jó ellenfelet.

– Taktikusan tudtunk nyitni, kihasználtuk a terem adottságaiból adódó előnyöket, és nyitásainkkal megtaláltuk azokat az embereket, akiket szerettünk volna. Ellenfelünk támadásait a széleken jó blokkal, a mezőnyben pedig megfelelő védekezéssel semlegesítettük. Ők is hibáztak, erőltették a gyors játékot, támadóik elég sokat hibáztak. Szombaton a Vasas elleni meccs miatt szomorú voltam, igaz, az angyalföldiek jól teljesítettek –tette hozzá.

roplabda_mvsc_120916_ja_17.jpg

Bekerültek tehát a hazai lányok a döntőbe, adott volt a visszavágás esélye. A Vasas is nagyon fiatal gárdával készül a bajnoki idény kezdetére, és ez a rutintalanság vasárnap este visszaütött. Az első játszmában sokáig együtt haladtak a csapatok, döntőnek bizonyult, hogy Szabó Barbara remekül nyitott, és ezekből a hazaiak zsinórban öt pontot értek el. A hajrában ismét a balkezes játékos remekelt, így előnybe került az MVSC.

roplabda_mvsc_120916_ja_9.jpg

A második játszmában a miskolciak úgy játszottak, ahogyan azt szurkolóik és a szakvezetés is várja tőlük. A Vasas nem találta a gyors és kombinatív hazai játék ellenszerét, így jelentős lett a különbség a felek között. A harmadik játszmában is négy-öt ponttal vezettek a hazaiak, 15-nél egyenlő lett az állás, a hajrá azonban ismét csak Kovács Edinának és együttesének sikerült jobban, így megszületett a bombameglepetés: hazai környezetben nyert tornát a vasutas gárda, és ez jogos bizakodással töltheti el az együttes tagjait a két hét múlva kezdődő bajnokság előtt. Le a kalappal a játékosok teljesítménye előtt, akik így szebben nem is emlékezhettek volna Szlovák Aurélra, a torna névadójára, az egykori kitűnő játékosra, majd edzőre.Eredmények:
A csoport: Albrecht-Miskolci VSC MISI – Rimaszombat 3-0 (22, 6, 20). Rimaszombat – Vasas 0-3 (-12, -13, -14). Vasas – Albrecht-Miskolci VSC MISI 3-0 (21, 16, 20). A csoport végeredménye: 1. Vasas, 2. MVSC, 3. Rimaszombat.

B csoport: NRK Nyíregyháza – Újpesti TE 0-3 (-25, -17, -15). Aluprof-TF-Budapest – NRK Nyíregyháza 3-0 (19, 16, 15). Újpesti TE – Aluprof-TF-Budapest 1-3 (-20, 21, -18, -23). A csoport végeredménye: 1. Aluprof-TF-Budapest, 2. Újpesti TE, 3. NRK Nyíregyháza.

Elődöntő: Aluprof-TF-Budapest – Albrecht-Miskolci VSC MISI 1-3 (22, -19, -23, -20). Vasas Óbuda – Újpesti TE 3-0 (15, 17, 14.Az 5. helyért: NRK Nyíregyháza – Rimaszombat 3-0 (13, 20, 17). A 3. helyért: Aluprof-TF-Budapest – Újpesti TE 3-0 (18, 16, 12).
Döntő: Albrecht-Miskolci VSC MISI – Vasas Óbuda 3-0 (21, 16, 20).

Végeredmény:
1. hely Albrecht MVSC MISI
2. hely Vasas
3. hely TF Budapest
4. hely UTE
5. hely NRK Nyíregyháza
6. hely Rimavská Sobota Volleybalová Club

D.L.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-09-17 14:31

    :)

    Kivételesen...mert egy rakás szar ahogy ezek játszanak és a "csapatról" meg az "összetartásról" beszélnek mindig.Már ezért sem járunk a meccseikre mert a bájolgás meg a tökéletes smink, haj és köröm fontosabb.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!