Városinfó

Összefogtak a szebb környezetért

2012-08-29 13:25

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE festek_adomayn_gyek_120829_ja.jpg

A Kosztyu Ádám Alapítvány közreműködésével jutott el szerdán a Poli-Farbe festékgyár adománya a megyei kórház Gyermekegészségügyi Központjának (GYEK) onko-haematológiai osztályára, ahol egy korábban ott ápolt kisfiú édesapja lefesti majd a falakat. Az összefogásnak köszönhetően szebb környezetben gyógyulhatnak majd a gyerekek.

Ezen az osztályon nem csak szlogen, hogy a gyermek a legfontosabb, hanem mindennapos valóság. Az egészségügyi személyzet valóban mindent elkövet a gyerekek gyógyulása érdekében, amelyet cégek és magánszemélyek is rendszeresen segítenek. Egy ilyen akció részesei lehettünk szerdán, amikor a tévé képernyőről ismert Gombos Edina műsorvezető, mint jótékonysági nagykövet ünnepélyes keretek közt átadta a festékgyár adományát. Mint elmondta a 20 éves festékgyár jótékonysági akciójának egyik nyertese a Kosztyu Ádám Alapítvány közreműködésével a GYEK. Azért adományozzák a kórháznak a festéket, hogy megszépüljön, tiszta és színes legyen a gyógyuló gyerekek környezete. Azt is elárulta, hogy a festést egy olyan gyermek édesapja vállalta, akinek a fia majd egy évig itt gyógyult az intézményben.

festek_adomayn_gyek_120829_ja_15.jpg

Csiba Gábor, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főigazgató-főorvosa köszönte meg az ajándékot. Kiemelte, hogy minden felajánlás fontos. Ez az akció pedig azért is kedves számára, mert a gyerekekről szól, egy gyógyult beteg köré szerveződik. Az akció keretében 300 négyzetméteres falfelület kap új festést. Hunyadi Katalin főorvos vezette körbe a vendégeket az onko-haematológiai osztályon, s közben elmondta, hogy nagyon fontos milyen környezet veszi körbe a gyerekeket. Igyekeznek a lehető legjobb körülményeket biztosítani az ápoltaknak, illetve a járóbetegként visszatérőknek. Tekintettel a betegség jellegére ugyanis sokáig vissza kell járniuk a hazabocsátott gyerekeknek ellenőrzésre. A főorvos kiemelte, hogy a különböző alapítványok rengeteget segítenek az osztálynak.– A sógorom olasz vállalkozó, belsőépítészeti munkálatokkal foglalkozok, eddig 17 országban dolgoztam, köztük hírességeknek is. Éppen Bulgáriában dolgoztam, amikor megtudtam, hogy Máté fiamnak 7 centiméteres daganata van. Összeomlott a világ bennem, 11 órás műtétje volt és nem tudtam itt lenni… Tortúra volt az ezt követő 9 hónap, egy év. Azóta is gyógykezelés alatt áll, de hála Istennek úgy néz ki, hogy meg fog gyógyulni – elevenítette fel az osztályhoz kötődésének történetét István László, aki felajánlotta, hogy kifesti a falakat. – Csak pozitívumokat tudok mondani a kórházról. Kiváló orvosokkal, nővérekkel találkoztunk. Tiszta szívből mondom, hogy nem csak munkának tekintik a hivatásukat – mondta az apa, aki közben szeretettel megsimította Máté fia hosszú, szőke fürtjeit. Nem kérdeztük, de mintegy magyarázatként hozzátette, hogy a kórházi kezelés óta nem vágatja le a haját. A kislegény közben jókedvűen sündörgött a papa körül, s korát kérdezve boldogan újságolta, hogy csütörtökön lesz 9 éves.

Cs.L.
Fotó: Juhász ÁkosAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-06-15 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!