Városinfó

Átadták a virágokból készült DVTK címert

2012-07-23 12:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE 01dvtk-virag_120723_ml_24.jpg

A nemrégiben elkészült, virágpalántákból kirakott DVTK címer mellett tartott sajtótájékoztatót hétfőn délelőtt Sebestyén László országgyűlési képviselő és Benczés Miklós, a csapat korábbi vezetőedzője, önkormányzati képviselő. A címer hivatalos átadása keretében ők is elültettek két-két palántát. Mint elhangzott, szeretnének hagyományt teremteni a virágültetéssel, és bíznak benne, hogy legközelebb már a „focipalánták” követik példájukat.

36 köbméter föld, 200 darab zsalukő, 2500 tő, különböző színű begónia – számokban összefoglalva ez a minap virágokból elkészült DVTK címer, amit azonban valójában megtestesít, azt számokban, szavakban nehezebb megfogalmazni. Az évek során Diósgyőrben megfordult játékosok, edzők, szakmai stábok és a csapat mellett dolgozók munkája, meg persze a rengeteg szurkoló buzdítása mind-mind benne van ebben a címerben, melyet Sebestyén László (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő és Benczés Miklós (Fidesz-KDNP), a DVTK korábbi edzője, a terület önkormányzati képviselője adott át hivatalosan hétfői sajtótájékoztatóján.

dvtk-virag_120723_ml_08.jpg

– Tavasszal vetette fel először Benczés Miklós, a DVTK akkori edzője, képviselő kollégám a virágokból kirakott DVTK címer ötletét egy baráti beszélgetés során. Nagyon megtetszett az elképzelés, ezért továbbítottam azt a városvezetés felé, mely egyöntetűen mellé állt. Elárulhatom, más jellegű, de hasonlóan jó ötletek még vannak a tarsolyunkban – mondta az országgyűlési képviselő.
Hozzátette, a város magáénak érzi és szereti a csapatot, és biztosak benne, hogy hosszútávon is Miskolc érdekeit tudja majd szolgálni a DVTK, hiszen jó reklámhordozó. Jó példa erre – emlékeztett –, hogy az előző NB I-es szezonban a magyar sportcsatorna azzal reklámozta a csapatot: „ide egyszer minden szurkolónak el kell jönnie”, hogy személyesen is átélhesse a fantasztikus szurkolást, és láthassa a gyönyörű környezetet.

Benczés Miklós örömét fejezte ki amiatt, hogy még az első bajnoki mérkőzés előtt (péntek, 19 óra, DVTK stadion) elkészült a virágokból kirakott DVTK címer. „Így legalább az újpesti szurkolók is gyönyörködhetnek majd benne” – mondta mosolyogva.
– Legközelebb palántákat kellene ültetni az egynyári növények helyére, miért ne tehetnék ezt meg a diósgyőri csapat legfiatalabb játékosai? – vetett fel egy újabb ötletet a korábbi diósgyőri tréner, hozzátéve, erről természetesen egyeztetni kell majd a csapat vezetőivel. Reményeit fejezte ki ugyanakkor abban is, hogy hagyományt teremtenek a virágültetéssel, és minden évben a legfiatalabb „labdarúgó-palánták” ültetik majd el a címer virágait.

dvtk-virag_120723_ml_11.jpg

– Ez egyértelműen hosszú távú kötődést is fog jelenteni a klub felé – fogalmazott Sebestyén László. – Felnőtt korban, esetleg első osztályú, válogatott labdarúgóként büszkén mondhatják majd el, hogy ezelőtt tíz évvel ők ültették ezeket a palántákat, és ebben a klubban, ebben a városban kezdhették meg pályafutásukat.

Jó példával járva elöl a két képviselő két-két palántát el is ültetett, Benczés Miklós viccesen meg is jegyezte, „ha csak ennyivel hozzá tudtunk járulni az Újpest elleni győzelemhez, máris megérte”. Mint megtudtuk, megközelítőleg 800 ezer forintba került a DVTK címer, melyet az önkormányzat finanszírozott.


Kujan I.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-09-26 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!