Városinfó

Újra van meleg víz az Avason

2012-07-13 10:58

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Sokan meglepve tapasztalták csütörtökön napközben az Avason, hogy a melegvizes csapból is hideg víz folyt. Mint kiderült, két nagyméretű vezeték hibásodott meg az Ifjúság úton, a Szemere középiskola szomszédságában és a javítás idejére szünetelt a szolgáltatás, amelyet csütörtök hajnalban kapcsoltak vissza.

ifjusag_u_godor_120713_ja_4.jpg

- A MIHŐ tájékoztatása szerint az érintett területen a lakosokat előre értesítették, hogy két darab, 400 milliméter átmérőjű távvezeték meghibásodása miatt hibaelhárítási munkálatokat tartanak csütörtök reggeltől péntek hajnali 4 óráig. A javítás idejére leállnak, szünetel a szolgáltatás. A javítást sikerült a tervezettnél hamarabb befejezni és már hajnali 2 órára újra volt meleg víz - fogott a tájékoztatásba Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője.

– A MIHŐ nagy erőkkel vonult ki a helyszínre, hogy minél kevesebb időt vegyen igénybe a repedés következtében történt szivárgás megszüntetése. Egyszerre négy minősített hegesztő dolgozott a munkagödörben. 
Természetesen kíváncsiak voltunk arra, hogy a néhány héttel ezelőtti, több napos leállással járó nyári karbantartáskor ezt a vezetéket ellenőrizték-e, el lehetett-e volna végezni esetleg a karbantartás keretében a javítást?

ifjusag_u_godor_120713_ja_1.jpg

– Földben lévő vezeték hibásodott meg, ezért nem lehetett a karbantartáskor leellenőrizni. A probléma pedig csak most jelentkezett, amelyet az észlelését követően először lokalizálni kellett. A helyének a meghatározását követően lehetett megkezdeni a javítást a 2-2,5 méter mélységben futó vezetékeken. A munkálatok elvégzése sajnos azzal a kellemetlenséggel járt az érintett lakosság számára az Avason, hogy le kellett állni a szolgáltatással. Azért vonult fel nagy erőkkel a cég a helyszínen, hogy a lehető legrövidebb idő alatt elvégezzék a javítást. A kitűzött határidőnél két órával korábban sikerült újra indítani a szolgáltatást – zárta a tájékoztatást Pásztor Imre.

Cs. L.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-02 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!