Városinfó

Új szolgáltatások, nemzetközi kapcsolatok

2012-06-23 18:03

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE barlangfurdo_120621_ja_1.jpg

Megkezdte működését a Miskolctapolcai Barlangfürdőben az a német szakmai team, amelynek az idelátogató német turisták útbaigazítása, tájékoztatása a feladata. Múlt héten megérkeztek az első német vendégek is a fürdőbe.

barlangfurdo_aquaterapia_110909_ja_30.jpgCzinkné Sztán Anikó, a Barlangfürdőt is üzemeltető Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: fontos célkitűzésük, hogy minél több külföldi vendéget csábítsanak Barlangfürdőbe. Ehhez minőségi, új szolgáltatások szükségesek, valamint egy olyan komplex térségi, illetve régiós idegenfogalmi kínálat, amely magában foglalja a környékbeli települések turisztikai attrakcióit is.

– Szeretnénk elcsábítani a Budapestre látogató külföldieket az északi régióba is, de ez csak úgy lehetséges, ha nem egy attrakciót, hanem számos minőségi turisztikai szolgáltatást tudunk bemutatni kínálatunkban. Magáért a Barlangfürdőért nem biztos, hogy ellátogatnak hozzánk, de ha egy élménydús turisztikai program keretében kínáljuk szolgáltatásainkat, akkor nagyobb az esély a sikerre – fogalmazott Czinkné Sztán Anikó.

Mint megtudtuk, egy üzleti partner közvetítésével, már az elmúlt évben elindultak a tárgyalások Németországból Miskolcra látogató, gyógyulni vágyó vendégek érkezéséről. Az egyeztetések eredményeként kezdte meg a tevékenységét nemrégiben az a háromtagú német team a Barlangfürdőben, amely segíti majd az országukból érkező látogatók eligazodását.

barlangfurdo_120621_ja_21.jpg

– Mi féláron el tudjuk látni ezeket a betegeket, a kinti árakhoz képest, ezért német partnereink nagy perspektívát látnak az együttműködésben. Reményeink és a német csapat terve szerint a későbbiekben hetente akár 200 gyógyulni vágyó német turista is érkezhet majd – hangsúlyozta az igazgató. Mint mondta, a Barlangfürdő kínálata német honlapokon is megjelenik, a legjobb reklám azonban az, ha az elégedett német látogatók ajánlják egymásnak a szolgáltatásokat.

barlangfurdo_120621_ja_7.jpgA jövő évben a Barlangfürdő be szeretne mutatkozni az orosz-ukrán piacon is, és kiemelt együttműködésre törekednek Dél-Koreával, amelynek egyik legnagyobb városával, Asannal Miskolc nemrégiben testvérvárosi együttműködést írt alá. Czinkné Sztán Anikó elmondta, az ide látogató dél-koreai delegációk tagjai nagyon kedvező benyomásokat szereztek Miskolcról és a Barlangfürdőről. A dél-koreai turizmusnak egyébként is kedvelt célpontja Kelet-Európa – Bécs, Prága, Budapest – mindent el fognak követni annak érdekében, hogy az évi több ezer dél-koreai turistának, aki Budapestre látogat, egy részét Miskolcra tudják csábítani.
A helyi és a régiós kínálat mellett, csatlakozva Kassa 2013-as Európa Kulturális Fővárosa programjához, szeretnék Miskolc kulturális és turisztikai kínálatát is bemutatni az ide látogatóknak. 

Miskolc úgynevezett légi marketing együttműködést köt Debrecennel, ami egyebek mellett azt jelenti, hogy az ott jelenlévő Wizz Air légitársaság kínálatában Miskolc turisztikai attrakciói is megjelennek. Mint megtudtuk, a tervekben az szerepel, hogy Miskolc novemberben közösen mutatkozik be a londoni világkiállításon hét másik várossal – Nyíregyházával, Debrecennel, Egerrel, Máddal, Hortobággyal, Balmazújvárossal és Hajdúszoboszlóval – így megoszlanak a költségek, és lehetőség nyílik közös turisztikai csomagok kidolgozására is.

Czinkné Sztán Anikó arról is szólt, hogy több mint negyven új szolgáltatással várják a látogatókat a Barlangfürdőben. Ezek közül is kiemelte a fogászati ellátást, a „halpedikűrt”, az úgynevezett „lebegő kabint” amely előre láthatóan szeptembertől indul be.

Szepesi S. | MN
fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-06-24 08:24

    lényeglátó

    Magyarul tudó lassan nem is kell! Ő úgy se tudja megfizetni!

Miskolc TV mai műsora

2019-10-16 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!