Sport

Hibamentes versenyzés kell - videóval!

2012-05-31 10:43

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE bukfurdo_rally_kazar_ferencz2.jpg

Szinte mindenre felkészült a 46. Mecsek Rallyval kapcsolatban Kazár Miklós és Ferencz Ramón. A Maxiummun Racing Team kettőse jó hangulatban várja az idei bajnokság második futamát, ami érthető is, hiszen Bükfürdőn futamgyőzelemmel kezdték a sorozatot.

A két verseny között azonban óriási a különbség. A murva után, a gyors aszfalt következik, ráadásul az első napon két szakaszt sötétben kell megtenniük.
– Régen azzal ijesztgettek, hogy Zsigulival fullgázon levisznek Árpádtetőn – fogalmazott a pályabejárás után Kazár Miklós. – Most azonban nincs mese, valóban le kell jönni, méghozzá korom sötétben. Bevallom őszintén, hogy egy kicsit félek ettől a szakasztól. Nyilván nem a sebesség zavar, sokkal inkább a könnyen felbukkanó állatok. Este kilenc, tíz óra tájékában őzekkel, szarvasokkal, nyulakkal és rókákkal is találkozhatunk, ha pedig így történik, akkor hamar véget érhet a verseny. Sátánál már átéltem hasonlót, akkor egy egész vaddisznó családdal randevúztunk az úton. Éppen ezért valamilyen szinten az első napot túl kell élni, mert a szombati hat gyorsaságin még sokat lehet javítani.

bukfurdo_rally_kazar_ferencz3.jpg

A jó rajt után Kazárék egy kicsit megkönnyebbültek. Azt viszont ők is tudják, hogy messze még a vége. A bajnokság zárásakor csak akkor örülhetnek, ha szorgosan gyűjtögetik a pontokat.
– Nem feltétlen kell minden versenyt megnyerni, de fontos, hogy jó helyen érjünk célba – jegyezte meg a bükfürdői győztes. – Szeretnénk szorgosan gyűjtögetni a pontokat, hogy lépésről-lépésre haladjunk előre. A tavalyihoz képest szerintem gyorsultunk, ám ennek párosulnia kell a hibamentes autózással. Ilyen szűk versenynaptárban nem fér bele a nullázás, ezt tartjuk szem előtt Pécsett is.

Kazár Miklós és Ferencz Ramón hosszú órákig tudna mesélni a pécsi emlékeiről. A csapat navigátorának ez lesz a 33.(!) Mecsek Rallyja. Először három évesen látogatott ki a pályák szélére, 2000-ben azonban már indult is a futamon. Kazár Miki is visszaszámolt, ő még csak húsznál tart, ám pilótaként még viszonylag kevés tapasztalattal rendelkezik. A Bükfürdőn győztes páros minden eshetőségre felkészült. Bespájzoltak gumikkal, nyugodtan, jókedvűen várják a péntek délutáni prológot, és a gyorsasági szakaszokat. Idén már részt vettek Orfűn egy rallysprint futamon, ennek a tapasztalatait pedig az előttünk álló hétvégén is felhasználhatják.

A 46. Mecsek Rally (ORB) időterve:
Június 1. (péntek):
Prológ, Pécs Plaza parkoló, 16.20 (az első ORB-s autó rajtja)
GY1 – Árpádtető-Abaliget 20.28
GY2 – Nyárásvölgy – Hetvehely 22.41
Június 2. (szombat):
GY3 – Hetvehely – Nyárásvölgy 11.33
GY4 – Orfű – Árpádtető, 12.31
GY5 – Alsómocsolád – Mecsekpölöske 13.54
GY6 – Hetvehely – Nyárásvölgy 16.22
GY7 – Orfű – Árpádtető, 17.20
GY8 – Alsómocsolád – Mecsekpölöske 18.43
Céldobogó – Pécs, Széchenyi Tér, 19.58

Az ORB mezőnye előtt másfél órával a Historic Eb autói után rajtolnak a Mecsek pályáin. 


A csapat bükfürdői győzelméről készült videó
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!