Városinfó

Mozdul az Avas

2012-05-24 19:19

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE mozdul-az-avas-120524ml_04.jpg

A fogyatékkal élő gyermekek és az óvodások sportrendezvényével kezdődött csütörtökön a  Martin János Szakképző Iskolában a Mozdul az Avas rendezvénysorozat, majd bekapcsolódott a "Pattantyús" is. A népszerű rendezvénysorozat szombaton az avasi sportpályán a felnőttek főző és egész napos sportprogramjával zárul.

Hatalmas csocsó és asztalitenisz derbikkel kezdődött az idei Mozdul az Avas – rendezvénysorozat sportos része, a Martin János Szakképző iskolában. Már a kezdetektől részt vesz a programokban a fogyatékkal élő diákok tanintézménye, ahol többek között bocsa verseny is volt.

A másik helyszínen az Avastetői - Pattantyús Általános Iskola tornatermében  a lakótelep óvodáiból érkező csapatokat várták. A rövid bemelegítést követően szólítottuk meg  Farkas Lillát, az Avastetői Óvodák Leszih tagóvoda nebulóját és arról kérdeztük mit fog majd csinálni: A zászlót kell majd átadni egymásnak és úgy körbefutni. Az a csapat nyer, aki hamarabb felemeli a zászlót – mondta nagy átéléssel. 

mozdul-az-avas-120524ml_19.jpg

A kedves szabályismertetést követően elindult a kicsik váltóversenye, amelyen 6 óvoda, nagyjából 70 gyermeke vet részt. A cél természetesen az, hogy minél több óvodás ismerje meg a mozgás, a sportolás örömét, szépségét.

– Célunk az, hogy megismerjék az eszközöket, megismerjék a végezendő mozgásokat és ne érje őket meglepetés. Ez által sokkal felszabadultabb, jobb élményű mozgást tudunk biztosítani – magyarázta Balogh Istvánné, az Avastetői Óvoda vezetője.A focié lesz a főszerep pénteken délelőtt. Lesz meccs, sőt illusztris vendégek is, ugyanis a tervek szerint ankétot tartanak diósgyőri labdarúgók részvételével. A sportot még a kosárlabda és a sakk (felnőtteknek) képviseli a nap folyamán. Akadályversenyt is rendeznek az általános iskolásoknak. Amennyiben még marad fölös energiája a gyerekeknek, akkor az iskolaudvarokon felállított légvárakban, boxringekben vezethetik le. Játszóházat pedig a tervek szerint 11 helyen rendeznek.

J.I. – Cs.L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2018-01-18 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!