Városinfó

Istentisztelet Miskolcért

2012-05-11 18:36

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Hálaadó ökumenikus istentiszteletet tartottak pénteken, a város napján Miskolcért, a belvárosi evangélikus templomban.

Az istentisztelet elején köszöntötték a város, valamint a megjelent egyházak képviselőit, majd előbb Palánki Ferenc, a Mindszenti templom plébánosa beszélt arról, hogy az egyház hogyan vesz részt a város életében. Mint mondta, Miskolcon az ökumené valóban él az év minden napján, a városban jelenlévő egyházak jól tudnak együtt, közösségben dolgozni.

unnepi-istentisztelet-120511ml_07.jpg

– Mi itt nem csak beszélünk a közös munkáról, de egymásnak a Krisztusban testvérei, barátai vagyunk – hangoztatta Palánki Ferenc.A plébános elmondta, sok gonddal, problémával kell megküzdeni nap, mint nap városunkban, egyben bizodalmát fejezte ki, hogy ezek a nehéz sorsok megoldódnak, hiszen Miskolcon sokan akarnak tenni a városért. Hangsúlyozta, a városnak csak akkor van jövője, ha valóban Krisztus szeretete szerint éljük az életünket, és közösen dolgozunk Miskolcért.

unnepi-istentisztelet-120511ml_04.jpg

– A hegyre épült várost azért nem lehet elrejteni a világ elől, mert Isten felé fordítja figyelmét. Legyünk mi is ilyen hegyre épült város, dolgozzunk úgy, hogy Miskolcról senki ne tudja a világ elől elrejteni – mondta Palánki Ferenc.

A plébános választ is adott arra, hogyan tegyük mindezt, mint mondta, „ha összeadjuk erőinket, közösen dolgozunk Miskolcért – függetlenül attól, hogy kinek mi a foglalkozása, abban a legjobbat nyújtva – akkor valóban olyan várost építhetünk, melynek értéke nem tud feledésbe merülni, melyet nem lehet elrejteni, így tudjuk segíteni Miskolcot, és az itt élőket”.

Szabó Sándor, lelkipásztor-képviselő, arról beszélt, hogy a lelkészként, és képviselőként hogyan tud segíteni Miskolcnak.

– Mindenekelőtt fontos leszögezni, hogy én lelkipásztor vagyok, és asz is szeretnék maradni életem végéig. Ez a hitvallásom és ebből az aspektusból élem meg képviselőségemet is, így próbálom segíteni Miskolcot – mondta Szabó Sándor.

Mint hozzátette, különleges kihívásnak, lehetőségnek tekinti, hogy lelkipásztor képviselőként szolgálhatja az urat és Miskolcot, és különleges lehetőség az is, hogy minderről éppen a város napján beszélhet.

– Lelkipásztorként kerültem be a városi közéletbe, így ismernek mindenhol, így lettem képviselő, tehetek a gyülekezet mellett egy városrészért. Mindez lehetőség és felelősség – mondta.

unnepi-istentisztelet-120511ml_10.jpg

Szabó Sándor leszögezte, munkáját úgy kívánja végezni, hogy a szolgálat mellett céljának tekinti bevinni újból a közéletbe a kereszténység értékeit, hiszen a világ mára nagyon szekularizálódott, ezen szeretne változtatni.

A hivatalos városi programok este hét órakor a Kormorán koncertjével folytatódnak a Városház téren.

Tajthy Á.
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-24 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!