Városinfó

Ott adtak, ahol igazán elkél a segítség

2012-04-24 20:18

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE anyaotthon_120424_ja_16.jpg

Ötmillió forint értékű felújítást támogatott az ELMŰ-ÉMÁSZ cégcsoport az Magyar Ökumenikus Segélyszervezet miskolci családok átmeneti otthonában. Kifestettek, új bútorokkal szerelték fel a konyhát és az étkezőt, elkészült a tető szigetelése és megújult az intézmény udvarán található játszótér is. De hosszabb távú együttműködés is indult a két szervezet között.

Decemberben indult el a munka az otthonban, amikor közösen festette a falakat Lévai Anikó, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Marie-Theres Thiell, az ELMÜ-ÉMÁSZ igazgatóságának elnöke. Közben elkészült a festés, a tető szigetelése, felszerelték az új bútorokat a konyhába és az étkezőbe. Az utolsó lépés az intézmény udvarára tervezett játszótér kialakítása volt, amelyet két héttel ezelőtt kezdtek készíteni.

anyaotthon_120424_ja_3.jpg

Kedden délután az ünnepélyes átadás előtt fél órával még az utolsó simításokat végezték az udvaron. Az áramszolgáltató önkéntesei szerelték a játszóeszközöket, gereblyézték a gyöngykavicsot, seperték az udvart, míg a segélyszervezet munkatársai, élükön Lévai Anikóval az utolsó virágokat ültették el a kiskertben. A gyerekek már csillogó szemekkel sorakoztak az udvar szélén, és várták, hogy birtokba vehessék a játszóeszközöket. Végül az utolsó csavar is a helyére került, és míg a felnőttek a munka eredményében gyönyörködtek, addig a gyerekek erőt vettek az izgatottságukon és egy kis műsorral kedveskedtek vendégeiknek, segítőiknek. A vicces találós kérdéseket citerazene, majd mese követte, ezután személyes ajándékokat nyújtottak át, amelyet fából és gyurmából készítettek.

anyaotthon_120424_ja_30.jpg

A meghatottságot emelkedett ünnepi aktus követte, Hans-Günter Hogg és Marie-Theres Thiell az ELMŰ-ÉMÁSZ részéről, illetve Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója írt alá együttműködési megállapodást, amely az egyszeri akciót követően hosszú távú partneri kapcsolatot pecsételt meg a két szervezet között. Mint Marie-Theres Thiell elmondta, mindkét részről megvolt az igény a partneri kapcsolatra, amelyet most megkötöttek. Tízmillió forintos alapot hozott létre az áramszolgáltató, amellyel a rászorulókon szeretnének segíteni. Az elnök elmondta ugyanis, több esetben kap levelet olyan fogyasztóktól, akik valóban nem tudják befizetni a számlájukat, és ilyenkor nehéz eldönteni, mit tegyenek. Az együttműködés értelmében ezeknek a fogyasztóknak az ügyét átadják a segélyszervezetnek, akik megvizsgálják, miként lehet segíteni rajtuk, és az alapból ezt megteszik. Egy másik tízmilliós alapot a segélyszervezet különböző eseményeinek, programjainak a támogatására ajánlottak fel.

anyaotthon_120424_ja_28.jpg

Lehel László szerint jó dolog érezni, hogy az adományozóval egy irányba gondolkodnak. Egy közös úton indultak el, meg fogják vizsgálni majd az eredményeket, kritikus szemmel nézik majd meg, mit lehet még jobban csinálni, és az a titka a jó együttműködésnek. Egyben megköszönte a segítséget az ELMŰ-ÉMÁSZ vezetésének, és minden önkéntesének.Jó az ilyen típusú munka, ahol az adományozók látják, hogy mire fordítódott a felajánlásuk és maguk is részt vesznek benne, mondta az ünnepség végén Lévai Anikó. Így látják, hogy jó helyre került az adomány és átérzik az örömét.

anyaotthon_120424_ja_42.jpg

Miután pedig a gyerekek „rávetették magukat” a játszóeszközökre, senki számára nem volt kérdés, hogy ez az adomány jó helyre került.

H. I.
Fotó: Juhász Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

  • 2012-04-25 06:28

    lényeglátó

    Ez ám a hozzá méltó feladat! Mindjárt megszeretjük Viktorkát! 5 gyerek, 15 alkalmazott mellett rá ér!

Miskolc TV mai műsora

2024-05-24 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!