Városinfó

Tömeges sírrongálás a Szent József temetőben

2012-04-23 12:14

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE sirrongalas_120423_ja_1.jpg

Ismeretlen tettesek vélhetően szombat reggelre 56 síremléket rongáltak meg a Ruzsin úti Szent József temetőben Miskolcon. A kár hatalmas, a rongálás mértéke is szokatlanul nagy. A Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen, rongálás bűntettében indított eljárást.

A döbbenet hangján tud mindenki csak megszólalni, aki hétfő reggel kilátogatott a temetőbe. Láthatóan több részén a temetőnek tomboltak a rongálók, van olyan sor, ahol végig az összes síremlékről leborították a fejfát. Van, ahol a síremlék alatti úgynevezett fejfa-betont is lelökték, lerugdosták a betonvázákat, az egyik sírról a fedlapot is letolták. Szerencséje van annak, akinek a síremléke „csak” ledőlt és nem tört össze.

Sokan jönnek a hírek hallatán ellenőrizni, hogy hozzátartozójuk sírját érte-e kár, vagy egyszerűen csak megnézni, hogy mi is történt. Az elképedés mellett a düh tör elő mindenkiből, még akkor is, ha egyáltalán nem érintett a rongálásban. 

sirrongalas_120423_ja_4.jpg

Tóth Zsigmondné a közelben lakik, és azt mondja, folyamatos a károkozás, már a kerítés élő sövényét és a kaput is ellopták, most pedig olyan komoly károkat okoztak a síremlékekben, amit az idős tulajdonosok, hozzátartozók nem tudnak megcsináltatni. Szűcs Istvánné szülei sírját jött megnézni, miután hallott az esetről, azt mondja, eddig még nem tapasztaltak a József temetőben ilyen rongálást, pont azért csináltatták ebbe a temetőbe a szüleik nyughelyét. Egész életükben gyűjtötték a szülei a sírjukra valót és 90 éves édesapjának azt kellett megérnie, hogy mások szétrombolták.

– Szombaton végezték el a helyszínelést a kollégák a temetőben, amely alapján elmondhatom, hogy 56 sírt rongáltak meg. Ismeretlen tettes ellen, rongálás miatt indítottunk eljárást. Látható, hogy jelentősebb kárt okoztak, azonban ennek értékét még nem tudjuk, becslésekbe pedig nem kívánok bocsátkozni. Ezzel kapcsolatban várjuk a hozzátartozók mielőbbi, gyors jelentkezését – közölte érdeklődésünkre Nagy Sándor, a Miskolci Rendőrkapitányság szóvivője. A károsultak gyors jelentkezése azért is fontos, hogy minél előbb be tudják határolni a vandál rongálás időpontját, illetve az okozott kár értékét. 


H. I. – Cs. L.
Fotó: Juhász Á.
Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-05-29 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!