Városinfó

Bezárhat az Áfonyás utcai Óvoda

2012-04-16 21:20

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ovoda_afonyas_ut.jpg

Megszűnne az elképzelések szerint az Áfonyás utcai óvoda, az üresen maradó épületet a Martin János Szakképző hasznosítaná. Az intézménynek jelenleg 8 különböző csoportja működik a városban szétszórva, ezek kerülnének egy helyre, az iskola közvetlen szomszédságába. Az óvodások pedig a tervek szerint a csoportok megbontása nélkül, óvónőkkel, dadusokkal együtt költöznének az avasi óvodák jelenleg kihasználatlan csoportszobáiba. A döntést jövő heti ülésükön hozhatják meg a városatyák.

Mint megtudtuk az Áfonyás úti Óvodába – akárcsak az összes avasi társába – kevesebb gyerek jár ma, mint 10-20, vagy 30 évvel ezelőtt. Néhány éve itt is arra kényszerültek, hogy bezárjanak két csoportszobát, ezek ma már tornateremként funkcionálnak.

Az esetleges bezárás, illetve annak híre, hogy az önkormányzat vizsgálja annak lehetőségét, hogy az épületben működő hat óvodai csoportot a városrész más intézményeiben helyeznék el (ahol szintén vannak üres csoportszobák) elsőre váratlanul érte a szülőket, sokak családban generációk kezdték mondják ma is óvodájuknak az Áfonyás útit. Azonban – mint megtudtuk – az önkormányzattal való egyeztetés után belátták, szükséges az ésszerű döntés. Sólyomné Egri Piroska, a szülői munkaközösség vezetője elmondta, ők csupán annyit kérnek, hogy amennyiben megoldható, az ősszel iskolába menő gyerekek nélkül, maradjon együtt az 5 csoport, mert ragaszkodnak a gyermekek az óvodához és az óvónőkhöz is.
 
Mint arról korábban a minap.hu is beszámolt, a város nemrégiben átvilágította a miskolci intézményrendszert, ennek eredményeként kiderült, hogy az avason az óvodások eggyel kevesebb épületben is elférnek, vagyis a jelenlegi működési rendszer nem gazdaságos és ésszerűsítésre van szükség.

Kiss Gábor, alpolgármester elmondta, ha a döntést a közgyűlés meghozza, az átalakítás során akkor is alapelv lenne, hogy az óvónéni maradjon a csoportjával, így a gyerek nagy változást nem éreznének, mivel az óvodai épületek sincsenek túl messze egymástól. az Avason

A megüresedő épület 8 csoportszobájába a Martin János Szakképző Iskola diákjai költözhetnek. Ők egyébként jelenleg a város különböző részein vannak elhelyezve, éppen nyolc csoportban. Miután az Áfonyás úti Óvodát a szakképző mintegy körülöleli, így a jövőben egy egységben zajlana a fogyatékkal élők képzése. Az óvoda épületének sorsáról a jövő heti közgyűlés dönt.

Nagy ErikaAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-23 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!