Sport

Visszavágna finn riválisának Ágota - videóval!

2012-04-13 14:16

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE ilko_2.jpg

Pontozásos vereséget szenvedett március 31-én, a finnországi Espoo-ben rendezett profi bokszgálán Ilkó Ágota. A miskolci sportoló már a visszavágásra gondol, de előtte hazánkban is láthatjuk bokszolni.

Eva Wahlström hazai pályán szerezte meg az European Boxing Union címét Ilkó Ágota ellen. A 23 éves miskolci sportolót a mérkőzésről, a hogyan továbbról kérdeztük.

– Hogyan emlékszel vissza az összecsapásra?
– Végigbokszoltuk a tíz menetet, melynek első felében próbáltam tartalékolni, hogy kitartson a kondícióm a mérkőzés végéig. Elég fárasztó volt a felkészülés, munka után a Vodafone-ból – amely egyben szponzorál is – egyből irány az edzőterem, ahol este nyolctól tíz óráig készültem nap mint nap a finnországi gálára. Mindig nehéz hazai versenyzőt pontozással megverni, így szerettem volna kiütni Wahlströmöt. Végül 10–9-es pontozással nyert ellenfelem.

– Mi hiányzott a sikerhez, a cím megszerzéséhez?
– Ellenfelem ügyesen, technikásan bokszolt, de nem fogott meg annyira. Az elején, amikor tartalékoltam, nem támadtam fölényesen, így nem nyerhettem a pontozóbíróknál. Remélem, egyszer elvehetem tőle az övet!

merlegeles-ilko-agota.jpg

– A secondsout.com internetes boksz-hírportálnak Wahlström azt nyilatkozta, az ötödik menetben eltörte a kezét, később viszont „valószínűleg” Ágota orrát is.
– Tényleg? Nem tudtam róla, hogy kezét törte volna, ahogy mint később kiderült, az én orrom sem tört el. Tény, a kilencedik menetben összefejeltünk, akkor kezdett el vérezni az orrom, ami megnehezítette a dolgomat. Alig tudtam lélegezni, az utolsó menetet így bokszoltam végig (mint videón is látszik – a szerző). Ha megállok, hogy ápoljanak, akkor technikai KO-val vége a meccsnek, ezt pedig nem akartam.

– Korábban említetted, hogy arrafelé nagy népszerűségnek örvend a sportág. Milyen volt a légkör?
– Nagyszerű volt a hangulat annak ellenére, hogy természetesen nem nekem szurkoltak a finnek. Minden egyes ütésnél őrjöngtek, még akkor is, amikor csak a kesztyűmet találta el Wahlström, ebből pedig akadt bőven. A mérkőzés után döbbentem rá, hogy mekkora esélyem volt a cím megszerzésére, most úgy érzem, nem tettem meg mindent. Egyszer biztosan visszatérek, és én töröm el az orrát.

– Mikor láthatunk legközelebb a ringben? Az orrsérülésed helyre jött?
– Az orrommal nincsen semmi gond, jobban van. Egyébként a finn orvosok nem merték helyretenni, így az edzőmmel ketten tettük meg ezt. Május elejére hívtak Kanadába, ám azt a mérkőzést nem vállaltam el, a sérült bicepszemet kezeltetem, pihentetem. Június 4-én lesz a Gentlemen Fight Night Budapesten, minden bizonnyal ott bokszolok tétre legközelebb.

Soós Péter
fotó: Juhász Ákos, monokli.com

Videón a mérkőzés utolsó két menete:

Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-06-05 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!