Városinfó

Hálaadó istentiszteletre készülnek a megújult templomban

2011-12-29 17:12

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE kakas_templom_110914_ja_11.jpg

A Kossuth utcai református templomban különös aktualitása lesz az idei, év végi hálaadó istentiszteletnek, hiszen a hívek egy kívül-belül megújult, megszépült templomban mondhatnak köszönetet az Úrnak. December második felében elkészültek az új elektromos, riasztó és tűzjelző berendezések is, a padozatra pedig új, egyedi jellegű szőnyeg kerül.

kakas_templom_110914_ja.jpgSzabó Sándor lelkész tájékoztatása szerint a Németországban rekonstruált, megújított orgona beszerelésén december 18-ig dolgoztak a német mesterek, akkor hazautaztak. Február közepe táján térnek vissza, ekkor illesztik a helyére a mintegy 1000 orgonasípot, ami a munkálatok befejező fázisát jelenti. A belső munkákat januárban a fűtési rendszer teljes korszerűsítésével folytatják majd.

A templom hatalmas, mintegy 5000 légköbméteres belső terét több tízmilliós költséggel újították fel. Kijavították, újrafestették a falakat, kicserélték az elektromos fali vezetékeket. Visszaállították a templom hajójának eredeti állapotát is, amelynek mintegy ötödét az 1960-as években leválasztották. Fejlesztik a hangosítást, a biztonsági berendezést, és webkamerás rendszert is kialakítanak. Szabó Sándor elmondása szerint nagyon jelentős, kiemelkedő kihívásokkal teli év volt ez gyülekezetük életében, hála illeti az Urat, s azokat a jó szándékú segítőket, adakozókat is, akik közreműködésének köszönhetően helyt tudtak állni, s év végén egy megszépült templomban hirdethetik az Úr igéjét.

Sz. S.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2024-04-19 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!