Városinfó

Miskolc Holding – BIO-MI együttműködés

2011-11-19 11:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE biomassza-eromu-111110ml_7.jpg

Együttműködési szerződést írtak alá november 18-án a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő Zrt., a WIS Befektetési és Kereskedelmi Zrt., valamint a MIHŐ Miskolci Hőszolgáltató Kft. vezetői. A megállapodás azért vált aktuálissá, mivel a felek tulajdonában álló Bioenergy-Miskolc Kft. (BIO-MI Kft.) beruházásában épülő miskolci Kenderföldi Bio-fűtőmű, a hozzá kapcsolódó Gagarin-Dorottya utcai hőkörzet hő- és távvezeték építési munkálatai befejezés és próbaüzem előtt állnak.

Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője elmondta: az együttműködési szerződés egyik célja a BIO-MI Kft. és ez által a Kenderföldi Bio-fűtőmű üzemszerű működésének biztosítása és gazdálkodásának közös – a Miskolc Holding Zrt. által felügyelt – ellenőrzése.

A megállapodás beleillik Miskolc önkormányzatának és a Miskolc Holding Zrt-nek a fenntartható és gazdaságosan működő, a megújuló energiát nagyobb arányban használó koncepciójába is. Ennek megfelelően az együttműködés a város gazdasági érdekeit tartja szem előtt, gyarapíthatja a közvagyont, törekedve a szolgáltatás színvonalának emelése mellett a költségek csökkentésére is – városi hatáskörben.

- Az Együttműködési szerződés előírja, hogy a BIO-MI Kft. olyan változtatásokat vezessen át társasági szerződésén, amely lehetővé és szükségessé teszi a Miskolc Holding részvételével Felügyelő Bizottság létrehozását, kettős ügyvezetést és könyvvizsgáló választását a szervezetben. Mindezen felül a Miskolc Holding Zrt. és a WIS Zrt. abban is megállapodott, hogy a Miskolc Holding részére vételi jogot alapítanak. E jog lehetővé teszi, hogy a Kenderföldi Bio-fűtőmű létrehozását segítő – KEOP forrást biztosító – Támogatási Szerződésben előírt három éves fenntartási időszakot követően előre – már most – rögzített feltételek mellett a Miskolc Holding Zrt. átvehesse a WIS Zrt. üzletrészét, teljesen városi tulajdonba vonva a BIO-MI Kft-t, ezzel együtt magát a fűtőművet - részletezte Pásztor Imre.

Sz. S.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-05 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!