Sport

Új utakon az Acélcsapat

2011-11-06 15:28

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE steelers_111103_ja.jpg

Fiatalokkal feltöltött kerettel vágott neki az őszi felkészülésnek a Miskolc Steelers amerikaifutball-csapata. Története során először szerepelt a legjobbak között az elmúlt szezonban az Acélcsapat: első Divízió I-es idényében a playoffig jutott a gárda, ahol a Nyíregyháza Tigers állta útjukat.

A nyári holtidény alatt azonban a klub anyagi és szakmai okok miatt elköszönt az év elején szerződtetett amerikai egyesült államokbeli edzőtől, Phillip Hilderbrandtól, majd váratlanul sok játékos is távozott a keretből.
Egy hónappal ezelőtt toborzót írt ki az idén fennállása hatodik évében járó Miskolc Steelers vezetősége, melyre mintegy harminc újonc jelentkezett – a fiatalok és az itt maradt rutinosabbak alkotják jelenleg a borsodi amerikaifutball-csapatot.

– Célzott toborzót írtunk ki, a középiskola 9–11. évfolyamáról vártunk jelentkezőket. Sok ügyes srác érkezett; van, aki nem a nulláról indul, játszott már korábban itt vagy más klubban. A következő szezonban a juniorbajnokságban indulunk, míg a gyakorló mérkőzéseken az idősebbek is beszállhatnak majd a játékba – mondta a gárda egyik edzője, Szegedi Máté „Macska”.
A srácok alapgyakorlatokat végeznek, a trénerek pedig mozgás- és szabályismeretet tanítanak nekik a Rendészeti Szakközépiskolában tartott gyakorlások során.

– A cél természetesen a minél jobb szereplés, de még nagyon az elején tartunk – vázolta az elképzeléseket Szegedi Máté. – Aki kedvet érez ehhez a csodálatos sportághoz, várjuk szeretettel, van még hely a keretben – tette hozzá. A bajnokság tavasszal, március–április környékén kezdődik, így még van ideje formálódni a fiatal együttesnek.A Steelers mellett van még egy amerikaifoci-csapat is városunkban: a Miskolci Egyetemen is szerveződött egy együttes, melyet semmiképp sem tekintenek riválisuknak. Sőt, az abból a csapatból kiemelkedők az Acélcsapatnál magasabb szinten tudják folytatni a sportot, így nyitva van a kapu a két csapat között.
Az újoncok az edzéseken jelentkezhetnek amerikaifocizni kedden és csütörtökön délután 5 órakor.

S. P.
Fotó: Juhász Á.
 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-16 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!